Main Content

REBRÍČEK: 5 možných náhrad za Radamela Falcaa

nedeľa, 2. jún 2013 11:37 | Autor: Jakub Mihálik

Príbeh pokračuje. Atlético Madrid si vo svojom drese vychová jedného z najlepších útočníkov na svete, no po niekoľkých sezónach musí podľahnúť tlaku bohatších klubov. A tak po Fernandovi Torresovi, či Sergiovi Aguerovi, prišiel na rad Radamel Falcao. Kolumbijský kanonier dal Rojiblancos adieu a zamieril do Monaka. Atlético tak opäť stojí pred ťažkou úlohou nájsť rovnocennú náhradu, najmä, ak sa v budúcom ročníku predstavia v skupinovej fáze Ligy majstrov. Pozrite si päť najhorúcejších kandidátov na prevzatie úlohy útočníka číslo jeden v drese Atlética Madrid.

David Villa


Možno trochu prekvapivé meno. Útočník FC Barcelona by mohol byť jedným z mužov, po ktorých by radi v Atléticu siahli. Vo Villovom prípade sa o odchode z Barcelony hovorí čoraz hlasnejšie a napriek tomu, že najskloňovanejšou destináciou má byť pre Villu anglický Tottenham, je možné, že Atlético zamieša prestupové karty. Už vo februári sa športový plátok Metro odvážil tvrdiť, že Diego Simeone si v lete ukáže práve na Villu, ktorý evidentne v Barcelone stratil svoju výkonnosť a pred majstrovstvami sveta v Brazílii sa do nej bude chcieť, čo najrýchlejšie dostať. Špekulácie pokračovali aj v máji, v čase, keď už bolo takmer isté, že Falcao odíde, madridský prezident Enrique Cerezo mal podľa portálu goal.com prejavovať o Villu eminentný záujem.

Prestup by to bol pre obe strany výhodný. Villa potrebuje pevnú pôdu pod nohami na to, aby sa vrátil do top formy a zotrvanie v jemu známej španielskej lige by bolo určite väčšou istotou ako prispôsobovanie sa neznámej Premier league. Navyše, spôsob hry Atlética nápadne pripomína herný štýl Valencie, v ktorej David pôsobil pred barcelonským angažmánom. Na druhej strane by Atletico získalo hráča s veľkými skúsenosťami a schopnosťami rozhodnúť dôležité duely. A čo je hlavné, pri súčasnej neoslnivej forme, by Villa nevyšiel až tak draho a Atlético by z 45 miliónov, ktoré utŕžili za Falcaa, mohli priviesť ešte niekoľko vhodných posíl. Aj preto sa tento prestup nezdá až tak nereálnym.
Odporúčané články