Main Content

KOMENTÁR: Šťastný a Golonka sa ako legendy nesprávajú

utorok, 18. jún 2013 09:39 | Autor: Jakub Mihálik

KOMENTÁR: Šťastný a Golonka sa ako legendy nesprávajú
KOMENTÁR: Šťastný a Golonka sa ako legendy nesprávajú | zdroj: foto TASR

Opäť je v slovenskom hokeji oheň na streche. Pri natáčaní televízneho programu pre RTVS sa do seba pustili dve legendy slovenského hokeja. Golonka uráža Šťastného, Šťastný Golonku. Dvaja kohúti s egom spasiteľov rozhodne svojimi žabomyšími vojnami slovenskému hokeju nepomáhajú.

„A ty čo si urobil pre slovenský hokej?“  Hip-hopovou prekáračkou by sme mohli charakterizovať dlhoročné naťahovanie sa dvoch nespochybniteľných legiend slovenského hokeja. Pred pár dňami zažila ďalšie pokračovanie, keď pred kamerami RTVS najprv zapáral Golonka do Šťastného, keď narážal na to, že Šťastný emigroval, aby ten vzápätí nepriamo naznačil, že Golonka má, či mal komunustických priateľov.

Vo verejnosti okamžite vypukli dohady, o tom, kto je na vine, ako aj o tom, kto môže držať ústa a krok, keďže ten druhý spravil pre slovenský hokej viac. Nejdem sa púšťať do hodnotenia toho prvého, ani druhého. Jozef Golonka aj Peter Šťastný sú nespochybniteľnými hokejovými osobnosťami, jeden ako dlhoročná opora československej reprezentácie, druhý ako legenda NHL a prvý kapitán samostatnej slovenskej reprezentácie. Obidvaja sa však ako legendy mimo ľadu nesprávajú. Zatiaľ, čo ten mladší z dvojice sa vydal na vojnu sám proti svetu, v ktorej stratil súdnosť, pri tom staršom sa bojím že jeho párty oblek známy z každej druhej recepcie, na mňa vyskočí už aj ráno, keď otvorím svoju vlastnú skriňu.


Maslo majú na hlave obaja. Šťastný si svoju spočiatku sympatickú revolucionársku snahu pokazil svojou politickou aktivitou, keď sa stal odborníkom na všetko, na druhej strane Golonka už svojimi dookola omielanými príhodami so sovietskymi hokejistami nemôže baviť už ani nášho prezidenta športových podujatí, teda vlastne republiky.


Je smutné, že tí, ktorí majú svojimi skúsenosťami pomáhať tápajúcemu hokeju na Slovensku, svoju energiu venujú tomu, aby svojim nepriateľom ukázali, že oni sú tými väčšími kohútmi na zašpinenom slovenskom piesočku. Potom je ľahké pre rôznych jedincov z rozprávky o Dlhom, Bystrozrakom a tom treťom, monopolizovať slovenský hokej a viesť ho od deviatich k piatim, a to nehovoríme o umiestnení na svetových podujatiach.


Páni legendárni hokejisti, prestaňte s hlúposťami, kým si vás ešte vážime za vaše výkony, ktoré nám priniesli toľko národnej hrdosti. Požičajte si motivačné heslo od kolegov futbalistov a „spojte sa pre hokej“. A keď vám to hrebienok nedovolí, aspoň si, prosím vás, prestaňte pred médiámi porovnávať...ego.

Odporúčané články