Main Content

KOMENTÁR: Slovensko opäť žije Saganom!

nedeľa, 30. jún 2013 12:24 | Autor: Jakub Mihálik

KOMENTÁR: Slovensko opäť žije Saganom!
KOMENTÁR: Slovensko opäť žije Saganom! | zdroj: foto TASR

Ako blesk z jasného neba vletel do povedomia slovenských športových fanúšikov, ale aj svetových znalcov cyklistiky náš Peter Sagan. Po minuloročnej úžasnej forme na Tour de France, ktorá pobláznila Slovensko, tu máme ďalšie pokračovanie Saganománie.

Na Slovensku nemáme v súčasnosti veľa športových hrdinov. Hokejisti síce opäť vyvolávajú hystériu, no v ostatných športoch to ide skôr dole z kopca. Hádzaná, volejbal, o futbale sa radšej nejdeme vyjadrovať. Preto si ceníme dvojnásobne každého nášho športovca, ktorý vo svete prerazí ako jedna z najväčších hviezd. Takou je určite žilinský rodák, cyklista, Peter Sagan. V mladom veku baví celý svet nielen svojimi výkonmi, ale aj vtipným správaním, ktoré dokazuje, že Peter je jednoducho nad vecou.


A Slovensko si svojho hrdinu chová ako vo vatičke. Cyklistika nikdy nepatrila medzi najpopulárnejšie športy, no odkedy je na scéne „pohoďák“ Sagan, Slovensko vyťahuje bicykle, kupuje cyklistické vybavenie a pozerá dlhočizné prenosy z náročných francúzskych ciest. Peter je prototypom športovca, ktorý má baviť davy a byť úspešný vo svojej disciplíne. Preto je tak populárny a preto tak priťahuje pozornosť, nielen domácich fanúšikov.


Včera začala jubilejná stá Tour de France a Sagan je opäť najväčším ťahákom pretekov. Rozdáva úsmevy, vtipkuje, no najmä je stopercentne pripravený dokázať, že minulý rok nebol jeho úspech náhodným. Slovensko usadá k televíznym prijímačom a sleduje Saganovu one-man show v sedle i mimo neho. Predavači si pochvaľujú zisky, internetovým hitom číslo jeden na Slovensku je výraz: „Sagan“. Slovensko si opäť môže vychutnať naplno Saganomániu, veľa príležitostí na športovú radosť totiž v poslednom období nemalo. Tak nech sa páči, Peťo. Bav nás aj tento rok, Slovensko je s tebou!

Odporúčané články