Main Content

Ancelottiho neľahká úloha: Udržať Ronalda za každú cenu!

streda, 3. júl 2013 10:50 | Autor: Jakub Mihálik

Ancelottiho neľahká úloha: Udržať Ronalda za každú cenu!
Ancelottiho neľahká úloha: Udržať Ronalda za každú cenu! | zdroj: foto TASR

Len niekoľko dní je známe, že novým koučom Realu Madrid v novej sezóne bude Carlo Ancelotti. Len niekoľko hodín ním naozaj aj je. Ak by sa však hovorilo o tom, že na začiatku bude mať Carlo dostatok času, aby sa v Madride „rozkukal“, nehovorili by sme pravdu. Carla totiž hneď na začiatku čaká úloha, ktorá môže byť najdôelžitejšou v rámci jeho pôsobenia na lavičke Madridu v najbližších rokoch. Zaujať svoju najväčšiu hviezdu, Cristiana Ronalda.

Už na začiatku tejto sezóny sa portugalský fenomén necítil podľa vlastných slov v Madride „docenený“. Zatiaľ, čo mnohí tvrdili, že ide len o vyjednávanie výhodnejších podmienok pri novom kontrakte, Ronaldo pravdepodobne reálne zvažoval odchod z klubu, ktorý pod Josém Mourinhom nepôsobil harmonicky. To potvrdili aj neskoršie vyjadrenia o istých nezhodách dvoch najväčších portugalských hviezd súčasného futbalu. Cristiano je však profesionál a sezónu odohral, tak, ako je to uňho zvykom, vo veľkom štýle. No otázniky ostávajú.


Situácia nabrala až takej intenzity, že na pomoc pri presvedčovaní Ronalda o tom, že Madrid je jeho skutočným domov, pribehol aj Florentino Perez. „Chcem, aby bol Cristiano jedného dňa najlepšie plateným hráčom.“ „Mojim cieľom, Cristianovým cieľom a cieľom všetkých fanúšikov Realu Madrid je, aby (Ronaldo) pokračoval práve tu ešte veľa rokov.“ Sladké reči síce mohli dovolenkujúcemu Ronaldovi spraviť dobrú náladu, no určite to nie je niečo, na základe čoho by rozhodoval o svojej budúcej kariére.


A tak musí zabrať Carlo Ancelotti. Takmer presný opak Mourinha musí svoju hviezdu postaviť na piedestál, veď na ihrisku už na ňom Ronaldo dávno stojí. V tejto sezóne zaznamenal 34 ligových gólov v 34 zápasoch, 12 gólov v 12 vystúpeniach Ligy majstrov, 7 presných zásahov v rámci Copa del Rey. Ronaldo v Madride pôsobí 4 roky, za ktoré zaznamenal 201 gólov v 199 zápasoch. Ak chcete pochybovať o tom, že je najväčšia hviezda silného Madridu, ste blázni. A blázon by bol každý, kto by ho pustil.
 
Tréner, akým je Ancelotti, to určite chápe. Hneď po podpise zmluvy zalichotil Ronaldovi, keď porovnal česť ho trénovať s privilégiom, akého sa mu dostalo pri trénovaní Zidana, Ronalda a Ronaldinha. Teraz však musí zaujať Ronalda aj svojou filozofiou a vzťahom práve voči svojej najväčšej hviezde. Ancelottiho preto čaká najnáročnejšia úloha hneď na začiatku. Slovami Andrija Ševčenka: „Real nemôže prísť o Ronalda!“

 

Odporúčané články