Main Content

KOMENTÁR: Zaslúži si Ronaldo najvyšší plat na svete?

štvrtok, 11. júl 2013 11:24 | Autor: Jakub Mihálik

KOMENTÁR: Zaslúži si Ronaldo najvyšší plat na svete?
KOMENTÁR: Zaslúži si Ronaldo najvyšší plat na svete? | zdroj: foto TASR

To, čo prezident Realu Madrid vyhlasoval už pred niekoľkými týždňami, sa zdá byť realitou. Real Madrid je pripravený, v snahe udržať svojho najlepšie hráča, ponúknuť Cristianovi Ronaldovi vylepšený kontrakt, ktorý by mu mal zabezpečiť lepší plat ako v súčasnosti poberá Samuel Eto´o v Anži Machačkala. Nie je to zo strany Realu Madrid prehnané?

Cristiano Ronaldo počas uplynulej sezóny vyhlasoval, že sa cíti byť v Madride nedocenený. Okamžite tak spustil vlnu špekulácií, podľa ktorých sa mal vrátiť späť na Old Trafford, kde svoju kariéru naplno rozbehol. V snahe o udržanie svojho klenotu však prezident Realu Madrid, Florentino Perez vyhlásil, že spraví všetko preto, aby sa z Cristiana stal najlepšie platený hráč na svete. Podľa najnovších správ denníka Independent, by mal Cristiano Ronaldo dostať návrh novej zmluvy, ktorá by mu zabezpečila viac ako 330 tisíc libier týždenne, čiže plat Samuela Eto´a v Anži Machačkala.

Peniaze nie sú všetko a Cristiano už v minulosti potvrdil, že „kozmetické“ úpravy vo výške platu nie sú uňho na prvom mieste. Predsa len to však v Madride skúsia aj v tomto ohľade, veď už priviedli Ancelottiho, navyše posilnili aj hráčsky káder. Zvýšením platu chce Perez svojej hviezde ukázať, že si ju skutočne cení.

Ako by aj nie. Cristiano Ronaldo od svojho príchodu do Realu Madrid zaznamenal 201 gólov v 199 zápasoch, búra jeden klubový rekord za druhým, je hviezdou prvej veľkosti, ťahá Real Madrid. Spomínaná suma peňazí je síce vysoká, no Perez je pridobrým obchodníkom na to, aby na tomto „obchode“ prerobil. Cristiano Ronaldo do klubu prináša toľko peňazí, koľko žiaden iný hráč na svete. Áno, ani Messi. Cristianov kontrakt totiž oprávňuje Real na percentá z jeho reklamných aktivít, a tých je vskutku požehnane. Cristiano predáva dresy, predáva vysielacie práva, predáva značku klubu. Ani stotisícové zvýšenie týždenne oproti súčasnému kontraktu neublíži klubu tak, ako by ublížil Ronaldov odchod, hoci aj za 100 miliónov eur, ktoré údajne ponúkal PSG.

Cristiano v Reale píše históriu. Ak vytrvá v klube, stane sa pravdepodobne najväčšou modlou spomedzi všetkých klubových legiend, a že ich má Real Madrid skutočne dostatok. Ronalda priviedol do Madridu Perez a miesto v klubovej histórii ako „ten, ktorý „vytvoril“ najväčšiu klubovú legendu“ je pre prezidenta určite lákadlom. Navyše Perez tým vysiela signál hráčom, ktorí by chceli za lepšími peniazmi odchádzať do futbalovej exotiky ako Čína, Machačkala, či arabské krajiny. „Najlepšie platení futbalisti môžu hrať aj vo vyspelej Európe“.

Nevedno, či zvýšenie platu skutočne Ronalda na Bernabeu udrží. Príťažlivejšia je pre Portugalčana skôr možnosť neustáleho porovnávania svojich síl s jeho odvekým rivalom, Lionelom Messim, príťažlivejšia je možnosť stať sa legendou už druhého klubu jeho kariéry, vybojovať desiaty triumf v LM pre svoj klub, stáť na vrchole svetového futbalu a bojovať o individuálne trofeje. Jedno je však isté, ak niekomu náleží prívlastok najlepšie platený futbalista sveta, tak je to práve Ronaldo, sen každého prezidenta klubu.
 

 

Odporúčané články