Main Content

REBRÍČEK: Najväčšie talenty španielskeho futbalu

utorok, 30. júl 2013 10:43 | Autor: Jakub Mihálik

Víťazom nášho rebríčka krajín s najväčším počtom futbalových talentov je Španielsko. Hoci už niekoľko rokov je vývozom mladých talentov známa viac Brazília, Španieli momentálne zažívajú zlatú éru svojho futbalu, keď sa ich mladíci presadzujú nielen v ich domovských kluboch, ale pútajú pozornosť aj veľkoklubov mimo Ibérijského polostrova. Španieli za ostatných niekoľko rokov ovládli všetky mládežnícke šampionáty, i šampionáty dospelých, a tak nečudo, že sú u nás na prvom mieste. Mená ako Isco, Thiago Alcantara a ďalšie superhviezdy už poznáte.

Koke


Len tesne sa do rebríčka zmestila hviezdička Atlética Madrid, Koke. Napriek tomu však Koke patrí medzi najväčšie prísľuby španielskeho futbalu, čo potvrdil účasťou na majstrovstách Európy do 21 rokov. V nabitej zálohe Španielov musel bojovať o miesto s hviezdami ako Thiago, Isco, či Tello, no svoje si odohral. A svoje si odohral aj v drese Rojiblancos. V Atléticu nepamätajú úspešnejšiu sezónu, ktorá znamenala pre klub trofej Copa del Rey a tretie miesto v lige. Koke bol jedným zo základných stavebných kameňov tohto úspechu.
Jeho miesto je väčšinou na pravom kraji zálohy, kde nielenže podporuje útok, vie aj zabezpečiť obranu v prípade útočného výpadu krajného obrancu. Jeho kreativitu potvrdzuje fakt, že má na svojom konte najviac gólových prihrávok z celého kádra Atlética Madrid. Síce nedisponuje rýchlosťou ako napríklad spomínaný Tello, prehľad v hre a milimetrové pasy však tento nedostatok zakrývajú a z Kokeho robia budúcu hviezdu španielskej reprezentácie.
 

Odporúčané články