Main Content

V Rumunsku o česť a priazeň fanúšika. Nesklamte!

utorok, 13. august 2013 11:26 | Autor: Jakub Mihálik

V Rumunsku o česť a priazeň fanúšika. Nesklamte!
V Rumunsku o česť a priazeň fanúšika. Nesklamte! | zdroj: foto TASR

Slovenských futbalových reprezentantov čaká už zajtra prípravný duel proti Rumunom. Premiéra pre reprezentačného kouča Kozáka je však dôležitejšia ako bežný priateľský zápas. Kozák totiž toho musí veľa dokázať!

Komentár Jakuba Mihálika

Prípravné duely sú o ničom. Minimálne v slovenskom prevedení a minimálne ostatné roky, keď veľa z nich „odflákli“ hráči na ihrisku a tréneri pri vytváraní súpisky. Nová metla na reprezentačnej stoličke, Ján Kozák, však musí začať zametať už teraz, v naoko bezvýznamnom stretnutí. Musí totiž, čo najrýchlejšie presvedčiť ešte stále rozdvojenú osobnosť slovenskej futbalovej obce v názoroch na jeho vymenovanie.

Začal dobre, keď okrem skúsených reprezentantov povolal aj novicov, ktorí v ostatnom čase zaujali. Všetko dôležité sa však udeje zajtra. Na ihrisku.
Slovensko už hlbšie padnúť nemôže. Teda, aspoň dúfam. Z tohto pohľadu teda Kozák už nemá čo pokaziť. Náš fanúšik je však veľmi náchylný robiť unáhlené závery, a preto z tohto pohľadu hrá zajtra reprezentácia o veľa. Ak poteší, fanúšik dostane nádej. Ak prepadne, fanúšik naskočí na pesimistickú vlnu, z ktorej ho nedostane ani David Haselhoff s celým Baywatchom.

Kozák zametal a vyvetral, vďaka čomu sa hráčom teraz ľahšie dýcha. Veľa z nich sa cez leto dostalo z menších, či väčších telesných a duševných šrámov a sú pripravení, oddýchnutí, motivovaní. Okrem Miňa Stocha, pykajúceho za rohy a chvost, ktoré mu narástli, mal do reprezentácie otvorené dvere každý. Aj Stano Šesták. A hoci trénerovi chýba Škrteľ, toho skúšať nikto nemusí. Trojica ďalších maródov taktiež nemôže zabrániť tomu, aby sme na Rumunov vyleteli ako hladné psiská. Ide o česť a priazeň fanúšika.

Páni reprezentanti, ak chcete opäť získať toľko krát pošliapané srdce slovenského fanúšika, zajtra chceme vidieť výkon, po ktorom budete potiť krv, nielen červenú, ale aj modrú a bielu. Veď hráte za Slovensko!
 

 

Odporúčané články