Main Content

Kozák má na čom stavať. Divák nie!

štvrtok, 15. august 2013 12:01 | Autor: Jakub Mihálik

Kozák má na čom stavať. Divák nie!
Kozák má na čom stavať. Divák nie! | zdroj: © TASR

Reprezentačný kouč Ján Kozák si môže vydýchnuť. Má za sebou premiéru. Slovensko remizovalo v prípravnom dueli s futbalistami Rumunska. Prvý duel nám čo-to napovedal v otázke budúcnosti reprezentácie pod Jánom Kozákom.

Komentár Jakuba Mihálika

V trénerskom živote je premiéra často veľmi dôležitá. Rozhodne o tom, či fanúšik zlomí palicu alebo zahorí nádejou. Tú svoju má po včerajšku za sebou náš nový reprezentačný kouč, Jano Kozák.  Nech už patríte do optimistickej alebo tej negativistickej skupiny fanúšikov, ktorí podkopávajú všetko slovenské, musíte uznať, že nastalo zlepšenie. Zlepšenie oproti posledným zápasom dua Griga-Hipp. Naši reprezentanti sa konečne mohli pochváliť týmto titulom, nebola to len banda lenivých hráčov, pripomínajúcich len prízraky svojich „ja“ z klubov, v ktorých hrávajú. Videli sme dodržiavanie taktiky, keď sa samotní hráči nabádali k dostúpeniu na svoje miesto. Aká to zmena oproti minulým zápasom, v ktorých po ihrisku pobehovali ako zmätené sliepky, ktorým niekto zobral nasypané zrno. Možno výsledok nehovorí o nejakom super výkone, ale ten, kto zápas videl, si musel povedať, že tento zápas dal nádej na zlepšenie.

Ten, kto zápas videl...Nie je ich veľa. Prečo? Z trojuholníka zväz-televízie-divák vám pravdu povie len ten posledný. Zápas veľa ľudí nevidelo, pretože ešte stále žijeme v krajine neschopných ľudí, točiacich sa okolo futbalu. Zväz hádže vinu na televízne stanice, tie zas loptu vracajú naspäť. Páni kompetentní, vinní ste obaja! Zväz „failuje“ s televíznymi právami už pekne dlho a televízie, ktoré sa akoby na poslednú chvíľu vždy dozvedia, že my sme ešte stále ten futbal hrať neprestali, stratili po nevýrazných výsledkoch záujem a kryjú to nedostatkom možností, peňazí, no z mojej strany hlavným dôvodom je nedostatok záujmu a schopností. V každej vyspelej krajine si divák futbal, aspoň ten reprezentačný, môže pozrieť. V každej VYSPELEJ...Áno, tí z mladšej generácie si šikovne nájdu nelegálne internetom prenášané prenosy, len to je výsledkom šikovnosti a nekalej činnosti nejakého ochotného Rumuna. To divákovi nemôže stačiť.

Bohužiaľ, toto nie je prvým a mám pocit, že ani posledným prípadom. Otázkou potom je, či sa vôbec oplatí robiť reprezentačný futbal na Slovensku. Ak nie je ochota hráčov, ani všetkých tých, ktorí za to zodpovedajú do momentu, keď sa futbal dostane k divákovi, môžeme to rovno zrušiť a hrať pre radosť na dedinách. Ochota hráčov sa včera ukázala v zlepšenej podobe. Kedy sa ukáže ochota tých ostatných? Bude to skôr ako oči zavrie aj posledný fanúšik? A bude to ešte predtým, ak sa znovu nabalia pri nejakom úspechu? Snáď To Vyjde, nech si môžeme zakričať: jóoj, veď daj to!
Odporúčané články