Main Content

Messi vs. Ronaldo: Kapitola piata

nedeľa, 18. august 2013 10:04 | Autor: Jakub Mihálik

Messi vs. Ronaldo: Kapitola piata
Messi vs. Ronaldo: Kapitola piata | zdroj: © TASR

Už dnes večer vstúpia do ďalšieho ročníka španielskej Primery Divsión dvaja najvážnejší adepti na titul- Real Madrid a FC Barcelona. Okrem klasického náboja, ktorý obsahuje táto pravdepodobne najznámejšia rivalita na svete, ozvláštňuje ich vzájomné súperenie aj súboj medzi dvoma najlepšími hráčmi na svete, Lionelom Messim a Cristianom Ronaldom. Čaká nás piate pokračovanie ich dych vyrážajúceho súboja.

 FC Barcelona a Real Madrid sú príliš veľké kluby na to, aby boli posudzované len podľa jedného hráča. Napriek tomu sa za ostatné roky za symboly oboch klubov považujú ich najväčšie hviezdy, ťahúni a najlepší futbalisti na svete, Lionel Messi a Cristiano Ronaldo. Portugalčan sa pred štyrmi rokmi rozhodol prestúpiť do Španielska, aby práve tam vyzval Lionela Messiho na súboj tvárou v tvár o miesto v dejinách. A tento súboj nás uchvacuje oddnes už piatou sezónou. Svet sa vďaka nim rozdelil na dva tábory, nenávidiace sa (v internetových diskusiách) na život a na smrť. Napriek tomu, obaja hlavní aktéri nezdieľajú pocity svojich fanúšikov, hoci istá rivalita tam predsa musí byť. Veď dosť možno bojujú o to, kto z nich bude o desaťročia symbolom začiatku 21. storočia.

Šesťdesiate roky mali svojho Pelého, sedemdesiate Cruyffa, osemdesiate Maradonu, deväťdesiate Ronalda, po ňom prišiel Ronaldinho. Nestáva sa príliš často, aby sa vyskytol hráč, na ktorého budú spomínať ešte dlho po skončení jeho aktívnej kariéry. Už vôbec sa nestáva to, aby sa vyskytli naraz hneď dvaja a rovnako veľkí. My máme to šťastie, že oboch velikánov môžeme sledovať, a to v jednej lige.

Na jednej strane pomyselnej bariéry stojí hráč, ktorý sa narodil s loptou prilepenou k ľavej nohe a ktorý góly dáva tak ľahko, že si myslíte, že mu ich brankári púšťajú. Na tej druhej hráč, ktorý si každý jeden gól zaslúžil svojou tvrdou prácou a ktorý každým jedným gólom necháva fanúšikov v nemom úžase. Každý je niečim výnimočný, jedno majú spoločné. Narodili sa ako víťazi.

Hoci Barcelona aj Real v lete kúpili hviezdy ako Neymar, či Isco, s možným príchodom Balea, Messi a Ronaldo budú opäť hlavnými hviezdami španielskej ligy a svojich tímov. A to o míľové kroky. Každý z nich zlomil snáď všetky individuálne rekordy a ak nie, je len otázkou, kedy padne aj ten posledný. Je dosť možné, že už v sezóne, ktorá pre oba tímy štartuje už dnes.

Dámy a páni, usaďte sa, čaká nás piate pokračovanie argentínsko-portugalského trháku s názvom Messi vs. Ronaldo: Príbeh dvoch gladiátorov.

V minulých častiach ste videli:
 

Odporúčané články