Main Content

Liga majstrov je tu! Favoriti, traste sa!

streda, 21. august 2013 11:54 | Autor: Jakub Mihálik

Liga majstrov je tu! Favoriti, traste sa!
Liga majstrov je tu! Favoriti, traste sa! | zdroj: © TASR

Po úvodných predkolách Ligy majstrov, v ktorých sa predstavili väčšinou menej známe futbalové kluby, sa včerajším a dnešným programom konečne rozbehla naplno najlepšia klubová súťaž na svete. Môžeme tak opäť sledovať tie najlepšie kluby Európy a už úvodné zápasy ukázali, že sa máme na čo tešiť!

Komentár Jakub Mihálika

Liga majstrov je jednoznačne najpútavejšou futbalovou súťažou na svete. Včera sa do jej ďalšej fázy zapojili už aj kluby z vyspelej futbalovej Európy, čo konečne dodalo súbojom na príťažlivosti. Hoci je už teraz, pred začiatkom základných skupín, jasné, že o triumf si to rozdajú tradičné gigantické kluby, predsa len sa javí, že sa naruší zaužívaná zostava spred pár rokov.


Jedným z príjemných prekvapení môže byť kazašská Karaganda, ktorá slávnemu a veľkému Celticu Glasgow takmer pripomenula zážitok zo slovenskej Petržalky. Hoci si „päťku“ Škóti neodviezli, rozhodne nečakali, že v „nejakom“ Kazachstane budú radi za 2:0. V prekvapeniach pokračovali hrdí Baskovia zo San Sebastianu, ktorí totálne šokovali rokmi ostrieľaných matadorov z Lyonu, keď triumfovali na ich pôde v pomere 0:2. Mladé hviezdy PSV uhrali s favorizovaným AC Miláno remízu 1:1, ktorá im udržiava nádej na postup. Dnes sa o postup medzi tých najlepších bude triasť Arsenal, ktorý je opäť zdecimovaný zraneniami a po poslednej porážke s Aston Villou a celým humbukom, ktorý sa strhol okolo Arsena Wengera, nie je v dvojzápase s Fenerbahce takým výrazným favoritom, akým by za obvyklej situácie mal byť. Petrohrad je už jednou a pol nohy v základných skupinách, Ludogorec chce prekvapiť, Záhrebčania potvrdiť rolu favorita, Steaua s Legiou Varšava si to vo východoeurópskom stretnutí rozdajú na férovku.

Východná Európa, zasahujúca až do Ázie chce konečne prelomiť nadvládu Západu a zdá sa, že tento rok by mohla mať rekordne veľa zástupcov v hlavnej časti Ligy majstrov. A chce ísť ešte ďalej. Veď taký Šachťar Doneck je ešte silnejším, ešte skúsenejším a ešte hladnejším. Vrbova Plzeň sa javí takisto veľmi silná. Navyše najlepším strelcom je momentálne slovenský obranca v službách českého majstra, Marián Čišovský s piatimi gólmi. Úspech zanedbateľných rozmerov, no aj taký sa ráta, ako u nás, tak aj v Česku. Že by sme sa dočkali sezóny, v ktorej nebude dopredu jasné, že do osemfinálovej časti postúpia len kluby zo silnej európskej ligovej päťky?

Liga majstrov tak sľubuje pre tento ročník ešte väčšie vzrušenie, nabúranie klasického futbalového „kastovníctva“ v Európe. Liga majstrov jednoducho sľubuje ešte zaujímavejší ročník ako tie minulé. Hoci nám je ľúto, že to najlepšie sa opäť odohrá bez našej klubovej účasti, tešíme sa, dlho sme Ligu majstrov očakávali!
 

 

Odporúčané články