Main Content

Mourinho je späť vo forme!

nedeľa, 25. august 2013 16:53 | Autor: Jakub Mihálik

Mourinho je späť vo forme!
Mourinho je späť vo forme! | zdroj: © TASR

Portugalský tréner José Mourinho v minulej sezóne nebol vo svojej koži. Na lavičke Realu sa mu nielenže nedarilo výsledkovo, ale príliš nechŕlil ani svoje typické „bonmoty“, ktorými v minulosti zabával bulvárnych novinárov. Po návrate do Chelsea je však, zdá sa, všetko pri starom a José útočí zostra.

Komentár Jakuba Mihálika
 
Španielsko Mourinhovi nesedelo. Mourinho sa cíti ako ryba vo vode na Britských ostrovoch, kde má už vytvorený prazvláštny vzťah s miestnymi médiami. Na jednej strane ich nenávidí, na strane druhej ich často a rád zabáva svojimi vtipnými hláškami, ktoré neminú nikoho podstatného.

Naposledy si vzal na paškál svojho dlhoročného rivala v neexistujúcej súťaži o najlepšieho mladého trénera, Pepa Guardiolu. Ten podľa neho nespraví z Bayernu tak silné mužstvo, akým bolo v minulej sezóne a spochybnil jeho prínos pre tím Bavorov. V prostredí, kde sa tréneri väčšinou o svojich náprotivkoch vyjadrujú úctivo Mourinhov "atak" netradičným. Avšak, naťahovačiek s Guardiolom si užil v minulosti dosť a teraz, keď sa nestretávajú v jednej lige, musí využiť každú voľnú príležitosť, aby svojho katalánskeho soka podpichol. Chýba mu to.

Ešte vtipnejšie však vyznieva Mourinhovo zaangažovanie sa do prestupovej budúcnosti brazílskeho tvorcu hry, Williana. Mourinho vie veľmi dobre, že Spurs váhajú s predajom Balea do Realu Madrid do momentu, kým za neho nezoženú aspoň dve náhrady. Lamela z AS Rím je na ceste a druhým mal byť stredopoliar Anži, Willian. Mourinho však na poslednú chvíľu vstúpil do boja o hráča s afro účesom. Willian už bol na lekárskych testoch, keď Mourinho vymyslel diabolský plán. Pokúsi sa zamedziť prestupu Balea do Realu Madrid a keď nevyjde to, aspoň uchmatne svojmu mestskému rivalovi žiadanú posilu, ktorá mala dokončiť skladačku prestupových plánov Spurs. Tí začali míňať peniaze, ktoré očakávali za Balea a zlyhaním Willianovho prestupu musia pár dní pred koncom prestupového obdobia hľadať znova. Alebo sa skladačka zrúti. Diabolské a la Mourinho, nie? Keby sme určovali futbalového „trolla“ mesiaca, Mourinho by bol jednoznačne na vrchole kandidátov.

Chelsea vôbec Williana nepotrebuje. Vo svojom kádri má už desiatku stredopoliarov, ktorí spĺňajú kritéria pre hráčov potrebných pre boj o titul. Chelsea už vôbec nepotrebuje Williana za 30 miliónov libier. A tak sa zdá, že Mourinho len robí konkurentom naschvál.

Samozrejme, preháňam. Žiadny normálne rozmýšľajúci človek vo futbale by 30 miliónov libier neobetoval len, aby nasrdil súperov v domácej i európskej súťaži. No ak by sa taký našiel, tak by to bol pravdepodobne Mourinho, podporovaný Abramovičom. Výroky Mourinha z uplynulých dní, správanie sa na tlačových konferenciách, či potenciálne naschvály súperom nám každopádne ukazujú, že Mourinho je späť. Je pripravený nás zabávať. Chýbalo nám to, José!
 
 
Odporúčané články