Main Content

Takéto zápasy náš futbal potrebuje a nie sedenie na zadku pred TV!

piatok, 6. september 2013 10:50 | Autor: Filip Chudý

Takéto zápasy náš futbal potrebuje a nie sedenie na zadku pred TV!
Takéto zápasy náš futbal potrebuje a nie sedenie na zadku pred TV! | zdroj: © TASR

Reprezentačná prestávka ponúka klubom čas na to, aby sa snažili zlepšovať. Je na každom, ako ju využije. Ale medzinárodná konfrontácia je veľmi dôležitá, preto ak ju kluby u nás absolvujú, je to iba na prospech veci.

Komentár Filipa Chudého
 
Dnes hrá síce reprezentácia dôležitý zápas v Bosne a Hercegovine, ale to neznamená, že teraz by mali kluby u nás iba sedieť na zadku a čumieť na tento zápas, ak teda vôbec majú TV kanál, ktorý zápas vysiela. Druhý rok po sebe sa naše kluby porúčali z pohárovej Európy ešte v predkolách, čo nie je dobrá vizitka. Opäť sme tak zistili, že za svetom zaostávame. Ale ak sa chceme na európskom vlaku aspoň viesť, tak musíme výrazne pridať.
 
Keby sme o rok v lete prišli pred brány európskych pohárov iba s tým, že za rok sa na neúspech zabudlo, a my máme opäť iba odhodlanie sa presadiť, tak nás súperi vylejú z pohárov ešte skôr, ako to bolo v ostatných dvoch rokoch. My musíme prísť do pohárovej Európy dostatočne pripravení. Nemôže sa stať, že až v týchto zápasoch sa odhalia naše slabiny.
 
Preto urobil náš majster (konečne) v tomto smere majstrovský ťah. Slovan Bratislava si vybavil prípravný zápas v Prahe so Spartou, ktorá sa síce tiež rýchlo v Európe porúčala, ale aj tak stále patrí medzi rešpektované kluby v našom regióne. Mimochodom, po vypadnutí s Razgradom som absenciu kvalitných prípravných zápasov Slovanu vyčítal, čo bol aj jeden z hlavných dôvodov európskeho K.O. Teraz kvitujem jeho angažovanosť, ale zároveň dodávam, že jeden zápas nestačí, treba ich stihnúť za najbližší rok aspoň desať, a to platí pre všetky naše kluby!
 
Hranie sa na vlastnom piesočku nestačí. Naše kluby sa medzi sebou poznajú ako vlastné topánky a ligové zápasy ich výrazne dopredu neposunú. Preto treba využiť každú chvíľu na medzinárodnú konfrontáciu.
 
Slovan tak spravil a urobil dobre. Teraz síce aj značná časť jeho fanúšikov nadáva, že mužstvo v Prahe sklamalo, ale určite lepšie teraz, akoby sa tak malo stať opäť v pohárových zápasoch. V prvom polčase podal Slovan „razgradský“ výkon, no treba povedať, že v tejto časti hry aj experimentoval s herným systémom, pretože v takomto hral prvýkrát a možno aj naposledy. Druhý polčas už bol o niečom inom, belasí začali behať, čo sa hneď prejavilo v tom, že už aspoň nezaostávali.
 
Slovan odhalil opäť svoje slabiny, čo je mnohokrát lepšie zistenie, akoby si mal iba potvrdiť silné stránky. Šancu dostali aj iní, pričom niektorí striedajúci sa skutočne bili o miesto v zostave, čo je iba dobré. Aj na strane Sparty sa snažili hlavne hráči, ktorí hrávajú menej.
 
Ako som už povedal, takéto zápasy naše kluby potrebujú. A najlepšie bude, keď sa v nich odhalia absolútne všetky slabiny, ktoré jednotlivé kluby majú. Veď potom sa im otvoria oči a môžu pracovať na ich odstránení. Lenže také zápasy musia manažmenty aj vybaviť a nie, ako som už spomenul na začiatku, iba čakať na zápas reprezentácie.
 
V diskusií sa vyjadrite, čo si myslíte o medzinárodnej (ne)konfrontácií našich klubov.