Main Content

REBRÍČEK: 5 najväčších favoritov KHL

sobota, 7. september 2013 12:37 | Autor: Jakub Mihálik

V strede tohto týždňa sa rozbehla najprestížnejšia hokejová súťaž starého kontinentu, KHL. Leto opäť prinieslo zmeny kádrov, ako aj ich ambícií. Kto má v tejto sezóne najväčšiu šancu uspieť v európskom ligovom kolose, v ktorom má zastúpenie aj slovenský hokej? Tu je 5 najväčších favoritov na zisk Gagarinovho pohára.

AK Bars Kazaň


Rozpočet: 24,6 mil. €

Minulá sezóna: Finále konferencie (3:4 na zápasy proti Traktoru Čeľabinsk)
Kľúčové príchody: Alexander Burmistrov (Winnipeg Jets), Tim Stapleton (Dinamo Minsk), Alexander Svitov (Salavat Julajev Ufa)
 
Šance:
Rebríček začíname favoritom  z východnej časti ligového pelotónu KHL. Kazaňský klub AK Bars patrí medzi historicky najúspešnejšie kluby súťaže, keď v roku 2009 a 2010 získali Gagarinov pohár. V lete však zažili v klube zemetrasenie, keď odchody dvoch najlepších hráčov histórie klubu – Alexeja Morozova a Denisa Zaripova, znamenajú koniec úspešnej éry, ktorá klubu priniesla oba tituly KHL a jeden ešte ruský titul. Ani nová éra v klube však nemusí vyzerať úplne čierno. Kazaň v tejto sezóne hospodári s celkovo druhým najvyšším rozpočtom na platy hokejistov.  Do klubu sa podarilo priviesť Alexandra Burmistrova, ktorý v NHL rozbiehal sľubnú kariéru, no uprednostnil návrat domov a v Kazani by mal byť jednoznačne najväčšou hviezdou. Ďalšia nová akvizícia, Američan Stepleton, v minulej sezóne v drese Minsku dokazoval, že na európskych klziskách sa mu darí. Svitov z Ufy takisto patrí medzi vyšší priemer ligy. Kazaňský manažment dokázal presvedčiť na návrat do Európy aj Tomáša Vincoura, ktorý pôsobil v organizácii Dallasu Stars a postupne získaval viac a viac priestoru v drese prvého tímu Stars. Mladícku dravosť vyvažujú skúsení borci ako Jane Pesonen, či Alexej Tereščenko. Kľúčovým bude pôsobenie Konstantina Barulina v bránke Kazane. Tento v Kazachstane narodený Rus prakticky sám doviedol  v roku 2010 Atlant Mytišči do finále Gagarinovho pohára a veľké veci sa od neho očakávajú aj v tejto sezóne v drese Kazane.
 

Foto: © TASR
Odporúčané články