Main Content

MSF14-Futbal: Litva si v "slovenskej" G-skupine poradila s Lichtenštajnskom 2:0

utorok, 10. september 2013 20:05 | Autor: TASR

Marijampole 10. septembra (TASR) - Futbalisti Litvy zvíťazili v utorňajšom kvalifikačnom zápase MS 2014 v rámci G-skupiny nad Lichtenštajnskom 2:0. Domáci rozhodli o svojom triumfe na štadióne v Marijampole v prvom polčase, keď po 18-tich minútach otvoril skóre Deivydas Matulevičius a o pol hodinu neskôr výsledok spečatil obranca Tadas Kijanskas.

Litva sa po trojbodovom zisku dostala na štvrté miesto G-skupiny, v ktorej bojujú o postup do Brazílie aj slovenskí reprezentanti. Poradie v tabuľke však ešte zamiešajú zostávajúce dva duely skupiny - Slovenska s Bosnou a Hercegovinou a reprezentácie Grécka s Lotyšskom.

G-skupina:

Litva - Lichtenštajnsko 2:0 (2:0)

Góly: 18. Matulevičius, 40. Kijanskas. Rozhodoval: Silagava (Gruz.), ŽK: Andriuškevičius, Vičius, E. Česnauskis - Gubser, Burgmeier, Wieser, Oehri

Zostavy a striedania:

Litva: Karčemarskas - Mikoliunas, Kijanskas, Mikuckis, Andriuškevičius - Ivaškevičius, Vičius - D. Česnauskis, Kalonas (72. Kuklys), E. Česnauskis (79. Šernas) - Matulevičius (90.+3 Sirgedas)

Lichtenštajnsko: Jehle - Christen, M. Stocklasa, Quintans - Kaufmann, Polverino, Oehri, Christen - Burgmeier, Gubser (75. Erne) - Wieser

Zostávajúci program:

Žilina:

20.15 Slovensko - Bosna a Hercegovina /rozhodujú: Borbalán - Fernandez, Perez (všetci Šp.)/

Pireus:

20.45 Grécko - Lotyšsko /Kristinn Jakobsson (Isl.)