Main Content

Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (3.)

pondelok, 7. október 2013 12:38 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (3.)
Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (3.) | zdroj: © TASR

Víkendové zápasy sú za nami a nabitý program najlepších líg priniesol množstvo výborných výkonov. Aká je ideálna zostava, ktorá sa cez víkend na európskych trávnikoch predstavila?

Brankár

Artur Boruc (Southampton) – Poľský brankár hral najväčšiu rolu pri udržaní čistého konta So´tonu proti náročnému súperovi zo Swansea. Niekoľkokrát potvrdil výborné čítanie hry, keď včas vyštartoval z brány proti útočiacim súperom, proti Michuovi a Bonymu vytiahol skvelé zákroky. Boruc v doterajšom priebehu ligy inkasoval len dva góly, čo svedčí o jeho dobrej forme.

Obrancovia


Sacha Riether (Fulham) – Bol najlepším hráčom Fulhamu pri ich dôležitom víťazstve v súboji proti Stoke City. Dokonca dvakrát vykopával loptu z bránkovej čiary, no nezaháľal ani pri útočení. O Nemca sa začínajú zaujímať veľkokluby.

Winston Reid (West Ham) – V súboji na White Hart Lane Winston preukázal, že je oporným stĺpom londýnskych Kladivárov. K víťazstvu nad Spurs prispel jedným gólom, odvrátil deväť útokov a pripravil Spurs ich druhú prehru v sezóne.

Mamadou Sakho (Liverpool) – Pravidelnými účastníkmi našej zostavy víkendu sú obrancovia Liverpoolu. Do dnešného výberu sa dostal Sakho, ktorý v zápase proti Crystal Palace potvrdil svoju vysokú prestupovú sumu. Výborne anticipoval, bol spoľahlivý pri rozohrávke a vniesol do radov Liverpoolu pokoj. Liverpoolska trojica vzadu však celkovo pôsobí jednoliato.

Stredopoliari

Alexis Sanchez (FC Barcelona) – Neprítomnosť Lionela Messiho v kádri Blaugranes dáva príležitosť zažiariť aj ostatným hráčom. Tento víkend sa jej najlepšie chopil Čiľan Alexis, ktorý k ôsmej výhre v rade Barcelončanov v La Lige, prispel dvoma gólmi. Pozícia na pravom krídle mu rozhodne sedí.

Remy Cabella (Montpellier) – Francúzsky majster spred 2 rokov totálne zahanbil Lyon pri víťazstve 5:1 a domáci odchovanec bol mužom číslo 1,2 aj 3. Dva góly sám zaznamenal, na 3 prihral, trhal obranu hostí svojimi nábehmi do šestnástky, výborne prihrával.

Adnan Januzaj (Manchester United) – Najväčším prekvapením tohto víkendu boli výkony belgického mladíka Adnana Januzaja v drese Manchestru United. Keď sa zdalo, že Diabli opäť zakopnú proti slabšiemu súperovi, 18-ročný mladík dvakrát zaúradoval a otočil výsledok stretnutia. Niet divu, že sa oňho bijú reprezentačné výbery Anglicka, Belgicka, ale aj Albánska, Turecka a Srbska.
 
Francesco Totti (AS Rím) – Neuveriteľné veci predvádza AS Rím v novej sezóne, čo prebudilo aj kapitána rímskych vlkov, Francesca Tottiho. V sobotu prispel k demolácii Interu na ich vlastnej pôde v pomere 0:3 dvoma gólmi. Stal sa tak druhým najlepším strelcom v rámci jedného klubu v histórii európskych súťaží.

Útočníci

Pierre-Michel Lasogga (Hamburg)
– Po nevýrazných výkonoch Hamburgu v doterajšom priebehu sezóny prišiel cez víkend doslova explozívny výsledok proti Norimbergu. Konečných 1:5 pre hosťujúci tím treba pripísať najmä Lasoggovi, ktorý zažil životný zápas. Hetrik v priebehu 7 minút, ofenzívny pressing, neustála aktivita. To všetko z neho robí muža kola v nemeckej Bundeslige.

Luis Suarez (Liverpool)
– Momentálne najlepšou útočnou dvojicou európskych trávnikov je tá liverpoolska. Suarez so Sturridgom zápas, čo zápas ťahajú The Reds,  a to nielen gólovo. Uruguajčan skóroval aj tento víkend, bol aktívny, dostával sa do šancí a prispel k víťazstvu v pomere 3:1 nad Crystal Palace
 
Diego Costa (Atlético Madrid) – Hoci brazílsky rodák nedal v obednom zápase v nedeľu gól z penalty, dokázal sa strelecky presadiť až dvakrát, čím sa dostal na úroveň desiatich gólov v La Lige. Momentálne najviac žiari v kádri Rojiblancos a dôležitými gólmi prináša klubu dôležité body. Vďaka nim Atlético stále drží krok s Barcelonou.

Náhradníci: Jaaskelainen - Curtis Davies, Maxwell -  Ravel Morrison, Loic Rémy – Daniel Sturridge, Mitroglu


 
Odporúčané články