Main Content

NHL: Chárov Boston nestačil na Detroit, Pominville potopil Buffalo -text, sumáre

utorok, 15. október 2013 09:05 | Autor: TASR

New York 15. októbra (TASR) - V troch zápasoch zámorskej NHL v noci na utorok sa predstavil jediný slovenský hokejista. Zdeno Chára so spoluhráčmi z Bostonu nestačili doma na Detroit a podľahli mu 2:3.

Red Wings tak vrátili súperovi prehru 1:4 z 5. októbra a vďaka triumfu poskočili na tretie miesto tabuľky Východnej konferencie. "Naposledy, keď sme v Bostone hrali, nás domáci zaskočili. Chceli sme im to oplatiť. V prvej tretine nám nič nevychádzalo, no v druhej sme sa rozbehli. Dosiahli sme cenné víťazstvo, na ktorom môžeme stavať," vyslovil sa pre zámorské médiá útočník "červených krídel" a autor víťazného gólu Daniel Cleary. Spoľahlivý výkon v bránke Detroitu podal Jonas Gustavsson, ktorý tak plnohodnotne zastúpil zranenú jednotku Jimmyho Howarda. Svoje majstrovstvo potvrdil ruský center Pavel Dacjuk, ktorý pri úvodnom góle obišiel Zdena Cháru a pripravil gól ako na podnose Henrikovi Zetterbergovi. "Keď som videl, ako prešiel cez Cháru, bol som si istý, že mi posunie puk priamo na hokejku. A tak sa aj stalo," opísal Dacjukovu akciu Švéd Zetterberg. Slovenskému obrancovi nezostalo nič iné, ako vystrúhať súperovi poklonu. "Keď sú títo dvaja hráči na ľade, dokážu si vždy vytvoriť množstvo šancí," uznal Chára kvality detroitského dua. Kapitán "medveďov" strávil na ľade takmer 25 minút, súperovho brankára ohrozil štyrmi strelami a zaznamenal dve mínusky. Útočník Detroitu Tomáš Tatar sledoval počínanie spoluhráčov z tribúny.

V ďalšom stretnutí Washington vyhral doma nad Edmontonom 4:2, keď dva body (1+1) si pripísal domáci kanonier Alexander Ovečkin a o jeden viac (0+3) jeho dvorný nahrávač Nicklas Bäckström. Hráči z hlavného mesta USA prerušili sériu troch prehier, naopak Oilers pokračujú v nepresvedčivom štarte.

V poslednom nočnom súboji Buffalo na domácom ľade prehralo s Minnesotou tesne 1:2. O víťazný zásah hostí sa na konci druhého dejstva postaral paradoxne bývalý kapitán "šablí" Jason Pominville. "Na toto mesto a túto halu mám kopec príjemných spomienok. Každopádne, som rád, že sme tu dokázali zvíťaziť," povedal Pominville, ktorý prišiel do Minnesoty z Buffala na jar tesne pred uzávierkou výmen. Sabres tak zostávajú na dne ligovej tabuľky, po siedmich odohratých zápasoch stále čakajú na prvé víťazstvo, keď majú na konte len jeden bod.

Sumáre zápasov NHL:

BOSTON - DETROIT 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Góly: 15. Eriksson (Boychuk, Smith), 59. Lucic (Seidenberg, Krejčí) - 12. Zetterberg (Dacjuk), 29. Weiss (Franzén, Lashoff), 31. Cleary (Alfredsson, Andersson). Brankári: Rask - Gustavsson, strely na bránku: 30:27.

WASHINGTON - EDMONTON 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)

Góly: 14. Laich (Oleksy), 31. Ward (Bäckström, Ovečkin), 34. Ovečkin (Johansson, Bäckström), 35. Brouwer (Grabovskij, Bäckström) - 10. Gordon (J. Schultz), 59. Acton (Petry, Perron). Brankári: Holtby - LaBarbera, strely na bránku: 20:30.

BUFFALO - MINNESOTA 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Góly: 36. Flynn (Girgensons) - 6. Brodziak (Cooke, Brodin), 40. Pominville (Koivu, Spurgeon). Brankári: Enroth - Harding, strely na bránku: 23:20.

Slovák v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 24:45 0 0 0 (-2) 4 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/