Main Content

Futbal: Autor "fantómového" gólu Kiessling nadšený z reakcie fanúšikov

štvrtok, 24. október 2013 14:05 | Autor: TASR

Leverkusen 24. októbra (TASR) - Futbalistu Bayeru Leverkusenu Stefana Kiesslinga milo prekvapili pozitívne reakcie fanúšikov v prvom vystúpení po jeho "fantómovom" góle v piatkovom bundesligovom zápase na ihrisku Hoffenheimu. Nemeckému útočníkovi pripravili priaznivci Bayeru v stredajšom súboji Ligy majstrov proti Šachtaru Doneck (4:0) ovácie postojačky a pri odchode z trávnika vytrvalo skandovali jeho meno.

"Nemám slov. Môžem vám iba všetkým poďakovať. To, čo ste urobili, ma veľmi potešilo. Ďakujem vám," napísal na svojej facebookovej stránke Kiessling. Ten v prvých dňoch čelil mohutnej kritike, že sa nepriznal k neregulárnemu gólu. Bránil sa tým, že situáciu sám dobre nevidel.

Dvadsaťdeväťročný zakončovateľ si v piatkovom zápase 9. kola bundesligy na ihrisku 1899 Hoffenheim v 70. minúte za stavu 1:1 vyskočil na center z rohového kopu a hlavičkou poslal loptu za bránkovú čiaru. Rozhodca Felix Brych ukázal do stredu ihriska, ako však odhalil spomalený televízny záber, lopta prešla do bránky cez dieru v bočnej sieti. Nemecký futbalový zväz (DFB) oznámil, že celú situáciu bude konzultovať s Medzinárodnou futbalovou federáciou FIFA. Do procesu zapojí oba kluby, rozhodcu, kontrolnú komisiu aj FIFA. Hoffenheim sa odvolal a žiada nový zápas.