Main Content

Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (6.)

pondelok, 4. november 2013 11:57 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (6.)
Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (6.) | zdroj: © TASR

Víkendové zápasy sú za nami a nabitý program najlepších líg priniesol množstvo výborných výkonov. Aká je ideálna zostava, ktorá sa cez víkend na európskych trávnikoch predstavila?

Brankár:

Asmir Begović (Stoke City) – Bosenský brankár nielen, že vychytal viacero nebezpečných situácií, ako jeden z mála brankárov dokonca skóroval a to ešte cez celé ihrisko. Po 15 sekundách poslal svoj tím do vedenia, keď prekonal svojho soka Artura Boruca.

Obrancovia:

Marko Basa (Lille) – Ďalší zástupca Balkánu, tentokrát z Čiernej Hory sa predstavuje v našej ideálnej zostave. Lille nenápadne stúpa tabuľkou Ligue 1 a prispel k tomu Marko Basa vo víkendovom zápase proti AS Monako, v ktorom nielen, že žiaril proti Falcaovi, podarilo sa mu dokonca aj streliť gól a poslať Lille na druhé miesto tabuľky, práve pred Monako.

Steven Caulker (Cardiff City) – Dôležitý zápas čakal na nováčika z Cardiffu, ktorý na Millenium Stadium privítal lokálneho rivala zo Swansea. Favoritom boli hostia, no Steven Caulker nedovolil súperovým útočníkom vôbec nič. Víťazný gól Caulkera bol už len čerešničkou na torte jeho výkonu.

Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur) – Nezvyčajne na ľavej strane defenzívnej formácie nastúpil Jan Vertonghen, ktorý nahradil zranených Rosea a Naughtona a darilo sa mu nad očakávanie. Na svoju výšku sa výborne pohyboval, podporoval útok a prejavil aj výbornú techniku. Kto vie, či na tomto poste ostane alebo sa vráti do stredu obrany.

Stredopoliari:

Aaron Ramsey (Arsenal) – Aaron Ramsey sa už pravidelne objavuje v našej ideálnej zostave, ale čo už s ním, keď tak dobre hrá. V šlágri kola proti Liverpoolu dominoval v porovnaní so stredom poľa Liverpoolu  a vsietil aj druhý gól Gunners, ktorý definitívne zrazil Liverpool do kolien.

Yaya Touré (Manchester City) – Citizens roztrhali Norwich na kúsky, keď im nasúkali až sedem gólov a viacero hráčov modrého tímu si pýtalo nomináciu do ideálnej zostavy.  Yaya bol výborný na lopte, čisto odoberal lopty a krásnym priamym kopom dokonca napol sieť Kanárikov.

Borja Valero (Fiorentina) – Hoci je známe, že milánske AC si s formou netyká, nič to neuberá na fakte, že víťazstvo Fiorentiny bolo zásluhou vlastných síl. Najvýraznejším hráčom zápasu na San Sire bol Borja Valero, ktorý dominoval stredu poľa a vsietil aj druhý gól. Je dosť možné, že ním poslal Allegriho na úrad práce.

Loic Rémy (Newcastle) – Ďalšie z hviezdnych predstavení francúzskeho hráča, ktorý je pôvodne útočníkom, no na hosťovaní v Newcastli obhospodaruje ľavý kraj zálohy. Proti Chelsea sa ukázal najmä v druhom polčase, keď najprv mu gól odoprel John Terry na bránkovej čiare, no potom druhým gólom Newcastlu definitívne rozhodol o víťazstve domácich.

Útočníci:

Robert Lewandowski (Borussia) – Pred zápasom so Stuttgartom nebola domáca Borussia až tak výrazným favoritom, ako napovedá konečný výsledok. BVB zničila VfB v pomere 6:1, k čomu najväčšou mierou prispel Lewandowski. Zaznamenal hetrik a pridal jednu asistenciu, čím si vyslúžil najväčšie hodnotenie spomedzi všetkých hráčov Bundesligy.

Sergio Aguero (Manchester City) – Svoju výbornú formu predviedol Sergio Aguero aj v zápase proti Norwichu, keď zaznamenal jeden gól a dve gólové prihrávky. Opäť tak dokázal, že je najplatnejším hráčom Pellegriniho manšaftu.

Cristiano Ronaldo (Real Madrid) – Perfektný týždeň má za sebou Cristiano Ronaldo, ktorý v dvoch zápasoch zaznamenal 5 gólov. Vo víkendovom súboji proti Vallecanu dal dva góly a bol jediným svetlým zjavom Realu, ktorý prišiel o trojgólové vedenie a v závere sa strachoval o tesné, jednogólové víťazstvo. Ronaldo ale pokračuje vo výborných výkonoch a záver roka poňal ako útok na Zlatú loptu.

Lavička:  Daniele Padelli (Turín)- Pablo Zabaleta (Manchester City) - Henrikh Mchitarjan (Borussia), Koke (Atlético), David Silva (Manchester City)- Diego Costa (Atlético), Wayne Rooney (Manchester United)

 

Odporúčané články