Main Content

Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (8.)

pondelok, 25. november 2013 12:57 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (8.)
Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (8.) | zdroj: © TASR

Víkendové zápasy sú za nami a nabitý program najlepších líg priniesol množstvo výborných výkonov. Aká je ideálna zostava, ktorá sa cez víkend na európskych trávnikoch predstavila?

Brankár:

Salvatore Sirigu (PSG) – Hoci sa to na prvý pohľad nezdá, ale francúzsky majster PSG mal proti Reims oveľa viac starostí ako napovedá konečný výsledok. Domáci hrozili a len umenie brankára Sirigua zachránilo PSG od prekvapenia. Taliansky brankár skutočne žiaril.

Obrancovia:

Angel Rangel (Swansea) - Waleský tím zo Swansea konečne zaznamenal úspešný výsledok na súperovom ihrisku a najviac k tomu prispel španielsky pravý bek Angel Rangel. Dôležitosť jeho pôsobenia dokumentuje až 27 kontaktov s loptou, najviac zo všetkých hráčov Swansea. Angel bol všade a hoci gól nezaznamenal, bol mužom zápasu.

Laurent Koscielny (Arsenal) – Francúzsky stopér prežil hororový týždeň, keď sa po jeho vylúčení Francúzi museli strachovať o postup na MS v baráži cez Ukrajinu. Nakoniec to zvládli a dobrá nálada z reprezentačného dresu sa u obrancu preniesla aj do klubového pôsobenia. Koscielny spolu s Mertesackerom ustrážil nebezpečných útočníkov Southamptonu a prispel k čistému kontu Gunners.

Patrice Evra (Manchester United) – Hoci sa v súvislosti s Evrom špekuluje o prestupe do PSG alebo Monaca, Francúz v drese United podáva stabilné výkony. Včera nielen zamestnával celú pravú stranu Cardiffu, ale zaznamenal aj svoj prvý gól v sezóne, netradične, hlavou.

Stredopoliari:

Jesus Navas (Manchester City) – Španielsky krídelník Citizens rozleptával obranu Tottenhamu, ktorá nakoniec schytala na Etihad Stadium poriadny výprask. Rodený nahrávač navyše zaznamenal dva góly, čo je jeho najlepším výsledkom od letného prestupu.

Phillip Lahm (Bayern Mníchov) – V derby proti Borussii bol mužom zápasu Phillip Lahm z Bayernu. Hostia dlho nedokázali napriek prevahe vsietiť gól, no vďaka Lahmovi na jeho novej pozícii defenzívneho stredopoliara, sa smerom dozadu nemuseli obávať. Prsty mal v druhom a treťom góle Bavorov  a podal výkon hodný kapitána.

Xabi Alonso (Real Madrid) – Po zranení sa Xabi Alonso vrátil vo výbornej forme, ktorú dokumentoval aj v zápase proti Almerii. Real svojho súpera rozdrvil v pomere 0:5 a hoci Xabi Alonso v streleckej listine nefiguroval, na ihrisku nad všetkými vyčnieval. Dirigovaním stredu poľa ovládol oba konce ihriska a pridal Madridu to, čo mu na začiatku sezóny trochu chýbalo.

Eden Hazard (Chelsea) – Chelsea opäť nezaváhala a v derby zápase proti West Hamu pohodlne dokráčala k víťazstvu. Eden Hazard svojim pohybom robil nesmierne problémy obrane kladivárov, prihral na prvý gól Oscara a počas celého zápasu bol najväčšou hrozbou The Blues.

Útočníci:

Sergio Aguero (Manchester City) – Len málo hráčov má v súčasnosti takú formu ako práve Argentínčan Aguero. El Kun aj proti Spurs ukázal svoje prednosti, dal dva góly, mohol skompletizovať aj hetrik, no ani to neubralo nič na fakte, že je momentálne najlepším strelcom Premier League.

David Villa (Atlético Madrid) – Rojiblancos zdemolovali v sobotu Getafe výsledkom 7:0 a hoci najkrajší gól zápasu vsietil Diego Costa, jeho útočný partner ho predčil v kvalite výkonu. Villa perfektne spája stred poľa s útokom, čo dokumentoval nielen dvoma gólmi, ale aj rozbehnutím mnohých akcií, z ktorých v bráne skončila až tá s Adrianom na konci.

Carlos Vela (San Sebastian) – Dlho sa zdalo, že Celta Vigo si z ihriska účastníka Ligy majstrov odvezie všetky tri body. Ani skóre 1:3 však nezastavilo baskický tím na čele s Mexičanom Velom. K úvodnému gólu, ktorým skóre otváral, pridal neskôr ešte ďalšie tri a so štyrmi gólmi sa stal prvým hráčom v top 5 ligách Európy, ktorý v tejto sezóne vsietil štyri a viac gólov. San Sebastian vyhral 4:3 a posunul sa prvýkrát v sezóne na pohárové priečky.

Odporúčané články