Main Content

Hokej: Nelibu nahradil v Žiline Kaláber, Valášek:"Snáď prinesie nový vietor" (2)

štvrtok, 5. december 2013 11:05 | Autor: TASR

Žilina 5. decembra (TASR) - Novým hlavným trénerom hokejistov MsHK DOXXbet Žilina sa stal Róbert Kaláber. Vo funkcii nahradil Čecha Jana Nelibu, ktorého vedenie aktuálne posledného tímu Tipsport extraligy odvolalo z postu v utorok. Vo štvrtok o tom informovala oficiálna webstránka žilinských "vlkov".

Štyridsaťštyriročný Kaláber si prvýkrát zasadol na extraligovú stoličku v sezóne 2011/2012, keď v trenčianskej Dukle nahradil na poste hlavného trénera Dušana Gregora. V prebiehajúcej sezóne bol tretím koučom, ktorý musel opustiť svoj post, po 19. kole ho na striedačke "vojakov" vystriedal Milan Staš.

"Po ukončení spolupráce s pánom Nelibom sme mali rozrobených viacero alternatív. V rozbehnutej sezóne to nie je jednoduché. Dali sme hlavy dokopy a tréner Kaláber vyšiel ako najlepšie riešenie. Je to relatívne mladý tréner, ktorý má skúsenosti z vedenia extraligového tímu. Veríme, že prinesie do našej kabíny nový vietor a bude tým správnym impulzom na nakopnutie mužstva do druhej polovice sezóny," uviedol pre klubový web generálny manažér MsHK DOXXbet Imre Valášek.

Žilinčania pod vedením Nelibu v 28 zápasoch základnej časti získali len 30 bodov pri skóre 77:95 a aktuálne im patrí v tabuľke posledná 10. priečka. Vrcholom výsledkovej i hernej krízy Žilinčanov boli dve vysoké prehry s Banskou Bystricou (0:6) a Popradom (1:7).

UPOZORNENIE: Správa ja rozšírená v 2. odseku a o 3. odsek