Main Content

Hokej: Vašíček z Pardubíc dostal za faul na Juraja Valacha stop na päť zápasov

utorok, 10. december 2013 14:05 | Autor: TASR

Praha 10. decembra (TASR) - Dodatočný trest zastavenia činnosti na päť zápasov vymerala extraligová disciplinárna komisia pardubickému hokejovému obrancovi Jiřímu Vašíčkovi. Uložila mu ho za jeho zákrok do oblasti hlavy a krku slovenského obrancu Slavie Praha Juraja Valacha.

Vašíček, ako informuje idnes.cz s odvolaním sa na pardubický twitter, má navyše automaticky zákaz štartu v jednom zápase za trest v hre, takže Východočechom bude chýbať v šiestich súbojoch. Do hry sa bude môcť vrátiť až 5. januára na ľade v Plzni.

Vašíček fauloval Valacha 14 sekúnd pred koncom tretej tretiny nedeľňajšieho stretnutia 29. kola a po faule opustil ľad s trestom v hre na 5+DKZ. "Viedol svoj zákrok smerom k protihráčovi. Mal pri ňom dostatok času na to, aby si uvedomil, že príde k zasiahnutiu hlavy a krku protihráča," okomentoval rozhodnutie komisie jej predseda Karel Holý a dodal: "Prišlo k nemu s preukázateľným úmyslom oblasť hlavy a krku zasiahnuť. Hráč sa pritom tesne pred stretom odrazil, aby dosiahol vyššiu intenzitu a badateľný je tiež jeho pohyb lakťom, ktorým sa hráč snažil zvýšiť razanciu úderu."

Pri stanovení výšky trestu sa prihliadalo aj na to, že Vašíček počas posledných dvoch rokov už disciplinárny trest dostal a Valach pre zranenie stretnutie nedohral. Vlani v januári dostal Vašíček trest na päť zápasov za zákrok lakťom na hlavu českobudějovického útočníka Davida Kuchejdu. Rovnaké tresty v tejto sezóne dostali už Michal Trávniček z Litvínova a Radek Duda z Plzne.