Main Content

Futbal: Dobrotka je zdravotne v poriadku, so Slaviou zarezáva naplno na Kanároch

štvrtok, 16. január 2014 12:05 | Autor: TASR

Tenerife 16. januára (TASR) - Slovenský futbalový obranca Martin Dobrotka sa po zranení z konca jesennej časti sezóny už zapojil do kondičnej prípravy Slavie Praha na Kanárskych ostrovoch. V súčasnosti je v zdravotne v poriadku, kondíciu sa snaží dobehnúť tvrdým tréningom.

Dobrotka si po konci prvej polovici sezóne doliečoval zranenie, pre ktoré vynechal posledné duely "zošívaných" na jeseň. Na Kanárske ostrovy však futbalisti jedenásteho tímu českej Gambrinus ligy neprišli oddychovať. "Je to náročné, trénuje sa tvrdo. Sme však na prírodnej tráve, čo je obrovskou výhodou, pretože celý čas trávime na ihrisku," uviedol pre klubový web 28-ročný stopér.

Slavia zahájila zimnú prípravu 3. januára kondičnými testami. Po zranení nečakali žiadne výnimky v tréningovom procese ani majstra SR so Slovanom Bratislava z roku 2009. "Nemám žiadne úľavy, dúfam, že to tak bude pokračovať," uviedol Dobrotka.

Zástupca kapitána Slavie odohral v utorňajšom modelovanom dueli svojho tímu s miestnym mužstvom zo San Lorenza druhý polčas. "Bol to prvý zápas. Musím povedať, že súper z nižšej súťaže bol výborný. Nebolo to jednoduché, Španieli hrali rýchly a technický futbal. Zápas určite splnil svoj účel," dodal.

Pod vysoké víťazstvo Slavie nad San Lorenzom 13:0 sa dvoma gólmi podpísal aj slovenský stredopoliar Martin Juhar. Okrem neho s Dobrotkom sa v dueli predstavili zo Slovákov ešte aj brankári Matej Rakovan s Kamilom Čontofalským.