Main Content

Box: Slováci Tanko a Tlkanec v semifinále na Memoriáli I. Bocskaia v Debrecíne

štvrtok, 6. február 2014 20:05 | Autor: TASR

Debrecín 6. februára (TASR) - Slovenskí reprezentanti v boxe Viliam Tanko a Erik Tlkanec postúpili do semifinále na Memoriáli Istvána Bocskaia v maďarskom Debrecíne. Ďalší dvaja slovenskí pästiari Michal Zátorský a Matúš Strnisko sa už s turnajom rozlúčili. Informoval portál www.skboxing.sk.

Tanko v kategórii do 52 kg zdolal Rumuna Florina Bujora 2:1 na body, no jeho víťazstvo bolo jednoznačné. Tanko bol presnejší a počas celého zápasu si držal aj potrebnú aktivitu, súpera prevýšil po všetkých stránkach. V piatok si v súboji o postup do finále skríži rukavice s Talianom Fabriziom Manuelom Cappaiom.

Tlkanec v súťaži do 91 kg porazil Maďara Szabolcsa Deéla 2:1 na body. V 2. kole poslal slovenský boxer súpera k zemi, no ten napokon preukázal obrovskú bojovnosť a i napriek tržnej rane na oku zápas dokončil. Počas celého duelu boli v ringu tvrdé výmeny, Tlkanec bol ale razantnejší a často presnejší. V piatkovom semifinále ho čaká Chorvát Josip Filipi.

Zátorský v kategórii do 60 kg po stredajšom suverénnom triumfe nad Chorvátom Matteom Komadinom podľahol vo štvrtkovom štvrťfinále Litovcovi Edgardasovi Skurdelisovi 1:2 na body. Obaja boxeri sa prezentovali podobným štýlom boja, rozhodovali maličkosti, napokon to dvaja rozhodcovia videli v prospech Litovca.

Strnisko v súťaži do 81 kg ťahal za kratší povraz proti skúsenému Egypťanovi Orabi Salah Abdelrahmovi, keď prehral 0:3 na body. V bojovnom zápase si slovenský pästiar nevedel poradiť s nepríjemným spôsobom boja afrického zástupcu, ktorý po úderoch držal a lepil sa na Strniska. Skúsenosti boli však na strane súpera, no Strnisko predviedol bojovný výkon a získal svoje prvé dôležité medzinárodné skúsenosti.