Main Content

ZOH14-NHL: Švéd Zetterberg bude Detroitu v základnej časti chýbať, tvrdí Holland

sobota, 22. február 2014 14:05 | Autor: TASR

Soči 22. februára (TASR) - Švédsky hokejista Henrik Zetterberg bude pre zranenie chrbta chýbať v zostave Detriotu Red Wings až do konca základnej časti NHL. Pre agentúru AP to uviedol generálny manažér "červených krídiel" Ken Holland.

Kapitán Detroitu sa v piatok v New Yorku podrobil operácii vyskočenej platničky. Švédsky center preto nedohral ani olympijský turnaj v Soči, kde reprezentanti "troch koruniek" budú vo finále hrať proti Kanade.

"Neočakávame, že odohrá ešte nejaký zápas do skončenia základnej časti. Dúfam však, že bude schopný nastúpiť v play-off," povedal Holland. "Nehovoríme v jeho prípade o konci kariéry, ale po takej vážnej operácii potrebujeme urobiť všetko preto, aby bol opäť ako nový. Možno to bude trvať osem týždňov, možno kratšie alebo dlhšie."

Tridsaťtriročný spoluhráč slovenských útočníkov Tomáša Tatara a Tomáša Jurča odohral v tejto sezóne za Detroit 45 zápasov, v ktorých nazbieral 48 bodov za 16 gólov a 32 asistencií. V Soči nastúpil len na úvodný duel "Troch koruniek" proti Česku a gólom pomohol tímu k víťazstvu 4:2.