Main Content

NHL: Peverley už opustil nemocnicu a zavítal na tréning spoluhráčov z Dallasu

štvrtok, 13. marec 2014 20:05 | Autor: TASR

Dallas 13. marca (TASR) - Hokejový útočník Rich Peverley v stredu po troch dňoch od šokujúceho srdcového kolapsu opustil nemocnicu. Na druhý deň už dokonca zavítal na tréning svojich spoluhráčov zo zámorského klubu NHL Dallas Stars.

Peverley utrpel v noci na utorok srdcový kolaps v zápase s Columbusom Blue Jackets, previezli ho do nemocnice a podrobil sa vyšetreniam. Peverley sa zrútil v 7. minúte prvej tretiny za stavu 0:1 priamo na striedačke krátko po tom, čo dokončil striedanie. V tuneli vedúcom do šatní sa mu dostalo okamžitej lekárskej pomoci a následne ho transportovali do miestnej nemocnice.

Hráči oboch mužstiev boli situáciou natoľko šokovaní, že neboli schopní ďalej pokračovať v hre a po dohode tímov zápas nedohrali. Klubový lekár neskôr označil Peverleyho zrútenie ako srdcový kolaps. Špecialista na športovú medicínu Dr. Robert Dimeff potvrdil, že skúsený stredný útočník si musí od hokeja na čas oddýchnuť a musí sa podrobiť liečbe poruchy srdcového rytmu. Ako dodal Dimeff, táto civilizačná choroba postihuje v súčasnosti jedného z 200 ľudí mladších ako 60 rokov.

Lekársky tím z texaskej univerzity Southwestern po sérii vyšetrení uviedol, že Peverley hral s poruchou už počas vlaňajších finálových bojov o Stanleyho pohár. Vtedy bol ešte spoluhráčom Slováka Zdena Cháru v tíme Boston Bruins. Peverley odohral v profilige v dresoch Nashvillu, Winnipegu, Bostonu a Dallasu počas ôsmich sezón celkovo 442 duelov s bilanciou 84 gólov a 157 asistencií.