Main Content

NHL: Chicago sa musí v závere základnej časti zaobísť bez zraneného Kanea

štvrtok, 20. marec 2014 21:05 | Autor: TASR

Chicago 20. marca (TASR) - Hokejisti Chicaga Blackhawks sa budú musieť minimálne najbližšie tri týždne zaobísť bez svojej útočnej opory Patricka Kanea, ktorý v stredajšom víťaznom zápase so St. Louis Blues (4:0) utrpel bližšie nešpecifikované zranenie v dolnej časti tela. Podľa oficiálnej webstránky NHL by 25-ročný americký krídelník mohol vynechať aj celý zvyšok základnej časti zámorskej profiligy.

Dvojnásobný olympijský účastník a držiteľ striebornej medaily zo ZOH 2010 vo Vancouveri prišiel k zraneniu v druhej tretine, keď mu nešťastne priľahol nohu padajúci útočník "bluesmanov" Brenden Morrow. Kane s bolestivým výrazom padol na ľad, potom si to namieril rovno do šatne a do hry sa už nevrátil.

Spoluhráč slovenských reprezentantov Mariána Hossu a Michala Handzuša je jedným z technicky najvyspelejších hráčov planéty, s Chicagom dvakrát vybojoval slávny Stanley Cup, pričom vlani ho pri ceste za pohárom vyhlásili za najužitočnejšieho hráča play off a získal tak prestížnu Conn Smythe Trophy. Pred zranením stihol v stretnutí s Blues asistovať pri prvom góle obhajcu trofeje z hokejky Duncana Keitha, čo bol jeho 69. bod (29+40) v sezóne.