Main Content

Hokej: Reprezentačný obranca Čerešňák prestúpil z Trenčína do Vítkovíc

piatok, 2. máj 2014 18:05 | Autor: TASR

Vítkovice 2. mája (TASR) - Slovenský hokejista Peter Čerešňák, ktorý má v súčasnosti reprezentačné povinnosti v rámci prípravy na blížiace sa MS v Bielorusku, bude najbližšie dve sezóny obliekať dres Vítkovíc. V tíme českého extraligistu ho povedie tréner Peter Oremus.

Dvadsaťjedenročný obranca bojuje vo finálnej fáze prípravy vo výbere trénera Vladimíra Vůjteka o účasť na svojom premiérovom šampionáte. Vo štvrtok strelil na turnaji Slovakia Cup pri víťazstve nad Lotyšskom v pomere 5:3 prvý reprezentačný gól, v piatok sa dohodol na dvojročnom kontrakte vo Vítkoviciach. "Máme radosť, že sa nám tohto mladého, ale talentovaného hráča podarilo získať. Nepochybujeme o tom, že pocestuje so slovenskou reprezentáciou na majstrovstvá sveta. Preto sme sa dohodli a podpísali zmluvu ešte pred začiatkom šampionátu," cituje oficiálny web "oceliarov" slová prezidenta klubu Františka Černíka.

Čerešňáka draftoval v roku 2011 v 6. kole zo 172. mieste New York Rangers. Zámorské klziská si však vyskúšal len v OHL v tíme Peterborough Petes, kde pôsobil dva roky. Na začiatku uplynulej sezóny sa vrátil do Trenčína, v drese ktorého nevynechal ani jeden z 56 stretnutí základnej časti a nazbieral 19 kanadských bodov (3+16). Slovensko reprezentoval na svetových šampionátoch do 18 aj 20 rokov.