Main Content

Hokej: Skalica odštartovala prípravu s novým trénerom, GM a desiatimi hráčmi

pondelok, 19. máj 2014 14:05 | Autor: TASR

Skalica 19. mája (TASR) - Hokejisti extraligového HK 36 Skalica odštartovali letnú prípravu na ďalšiu sezónu s novým trénerským duom Štefan Mega a asistent Michal Ružička i generálnym manažérom Tiborom Martinčičom. Klub trápili po uplynulom ročníku finančné problémy a keďže viacerým hráčom vypršali zmluvy, v pondelok sa do tréningového procesu zapojilo oficiálne zatiaľ len desať hráčov.

Príprava na suchu potrvá šesť týždňov a hráči by mali ísť na ľad 28. júla. "Letnú prípravu absolvujeme v zásade s desiatimi ľuďmi, v kádri sú aj dvaja juniori. Počas prípravy už káder dopĺňať nebudeme, možno o jedno dve mená. Zvyšok hráčov doplníme v auguste," uviedol pre TASR generálny manažér Martinčič, ktorý v máji nahradil na poste Petra Srnca.

Do prípravy na suchu sa tak zatiaľ zapojili brankári Miroslav Lipovský a Patrik Romančík, obrancovia Martin Gründling, Róbert Mikéska, Peter Šohajda a Peter Horváth a útočníci Ronald Dvonč a Michal Romančík, plus dvaja juniori. "Postupne to bude pribúdať. Nie sú tam uvedení hráči, ktorí už trénujú, ale zatiaľ sme s nimi nepodpísali zmluvy. Takže ešte počkáme, kým to zverejníme," pokračoval.

Skalicu už opustil skúsený zadák Martin Vyrúbalík, ktorý posilní nováčika v českej extralige HC Olomouc. O uvoľnenie spod zmluvy požiadal René Školiak a Jindřicha Baráka láka pražská Slavia. Naopak, klub má údajne záujem napríklad o útočníkov Petra Obdržálka s Davidom Stielerom. Zatiaľ však nechce nič konkretizovať.

Klub sa počas uplynulého ročníka dostal do nelichotivej finančnej situácie, ale všetky záväzky voči trénerom a hráčom by mal už v najbližšom čase vyrovnať. "Máme partnera, ktorý tieto naše záväzky voči hráčom a realizačnému tímu prevezme na seba. Takže tento problém máme vyriešený. Už zostáva len urobiť potrebné byrokratické kroky, aby sme všetko dotiahli do úspešného konca," pokračoval Martinčič. Nová sezóna tak nie je ohrozená: "Hrať určite chceme a robíme všetko preto. V zásade, keď behom pár týždňov príde k dotiahnutiu byrokratických náležitostí, tak sme pripravení."

V nasledujúcej sezóne tak bude pre záhorácky klubu hlavným cieľom dobré hospodárenie. Po športovej stránke zase účasť v play off. "Prioritou je finančná stabilizácia klubu, teda ukončiť sezónu tak, aby sme sa nedostali do zlej situácie, ako na konci tej uplynulej. Tomu je podriadené absolútne všetko. Čo sa týka športového výsledku, chceme sa pohybovať v pokojných vodách tabuľky a dostať sa do play off. Tam sa už môže stať čokoľvek," uviedol generálny manažér.

V posledných týždňoch sa v médiách pretriasal možný návrat útočníka Žigmunda Pálffyho do extraligového kolotoča, pričom sa spomínala najmä jeho spolupráca s bývalým reprezentačným kolegom Jozefom Stümpelom v Nitre. Štyridsaťdvaročný krídelník Pálffy hral naposledy v sezóne 2012/13 v Skalici, za ktorú odohral aj svoje posledné štyri ročníky v extralige. Na otázku TASR, či vedenie klubu neuvažuje o jeho opätovnom angažovaní, nechcel Martinčič momentálne odpovedať: "Uvidíme, ale v tejto chvíli nebudeme komentovať akúkoľvek otázku okolo Žigmunda Pálffyho."