Main Content

Futbal: FK Senica - ŽP Šport Podbrezová 1:1 v 11. kole Fortuna ligy

sobota, 20. september 2014 20:05 | Autor: TASR

Senica 20. septembra (TASR) -

FK Senica - ŽP Šport Podbrezová 1:1 (1:1)

Góly: 34. Pillár - 31. Michal Pančík. Rozhodoval: Weiss, ŽK: Andrič (Podbrezová), ČK: 90.+ Andrič po druhej ŽK, 1530 divákov

Zostavy a striedania:

Senica: Šulla – Chvátal, Pavlík, Pillár, Mazáň - Hušek – Hlohovský (89. Mráz), Kóňa Opiela (59. Kosorin), Piroska - Majtán

Podbrezová: Maťašovský – Andrič, Kupčík, Minčič, Harvilko – Karaš (59. Snitka), Kochan, Podio, Michal Pančík – Vaščák (81. Nosko), Nworah (90. Kožička)

V komornom prostredí diváci v prvom polčase veľa vzruchu nevideli. Seničania mali od začiatku územnú prevahu, hostia s hlbokou defenzívou hrali na brejkové situácie. Keďže Seničanom chýbal väčší pohyb ťažko sa im presadzovalo cez obranu nováčika z Podbrezovej. V prvom polčase zaujali iba tri momenty. V 29. minúte Hlohovský po tvrdej strele z 20 metrov nastrelil brvno hosťujúcej bránky. Na druhej strane sa o dve minúty prezentoval peknou ďalekonosnou strelou Michal Pančík, bránkár Šulla zaspal na čiare a lopta skončila v ľavom hornom rohu. Vyrovnanie na seba nenechalo dlho čakať, v 34. minúte po rohovom kope Pirosku sa presadil hlavou stopér Pillár.

V druhom polčase bolo viac vzruchu najmä pred hosťujúcou bránkou. Podbrezová hrala v druhom polčase antifutbal. Prišli si do Senice po bod a ten aj so šťastím uhrali. Hneď v úvodných sekundách sa dostal do zakočenia Podio, Šulla loptu vyrazil na rohový kop. To bolo všetko, čo hostia v druhom dejstve predviedli. Potom už iba zdržovali hru. Domáci mali niekoľko šancí na strelenie gólu. V 49. minúte sa Majtán presadil cez obrancu, brankár jeho strelu vyrazil. V 64. minúte po Hlohovského centri hlavičkoval Hušek tesne vedľa bránky. Seničania boli lepším tímom, najväčšiu možnosť na skórovanie mal v 69. minúte striedajúci Kosorin, keď po peknej kombinácii a kolmici Pirosku bol zoči-voči brankárovi Maťašovskému, no loptu poslal vedľa bránky. O malú chvíľu zakončovali Hlohovský s Majtánom, opäť však narazili na brankára hostí. V závere zápasu platonický senický tlak gól nepriniesol, hostia poslali do hry ešte ďalšieho stopéra, aby udržali nerozhodný stav, čo sa im nakoniec aj podarilo a tak určite spokojnejším tímom je nováčik súťaže.

lt mf