Main Content

10 najdôležitejších hráčov ofenzívy pre svoje mužstvo

sobota, 10. január 2015 09:56 | Autor: Filip Chudý

Dôležitosť ofenzívnych hráčov sa určuje často podľa počtu gólov, na ktorých sa podieľali. My sme góly a asistencie hráčom sčítali, následne porovnali s celkovým počtom nastrieľaných gólov mužstva a tiež sme vypočítali percentuálny podiel ich dôležitosti pre ofenzívu každého tímu. Zastúpenie medzi najlepšími má aj naša liga!

Alexandre Lacazette

Alexandre Lacazette

Klub: Olympique Lyon
Počet gólov: 17
Počet asistencií: 5
Dôležitosť pre ofenzívu: 55 %

Lyon síce opustil svoje nadobudnuté pozície, ale svitá mu na lepšie časy. Skvelá práca s mládežou sa totiž opäť prejavuje. Momentálne je druhý v tabuľke, za sebou má milionárske PSG a nastrieľal najviac gólov v súťaži (40). Najlepším strelcom Ligue 1 je Alexandre Lacazette, ktorý strelil už 17 gólov, vďaka čomu je momentálne druhým najlepším strelcom spomedzi najelitnejších súťaží po Cristianovi Ronaldovi. S takouto formou bude čoskoro veľmi žiadaným artiklom medzi veľkoklubmi. Vo francúzskej ligy sa na 55 % góloch svojho tímu podieľal aj Dán Daniel Wass (Evian), ale bolo to iba 11 gólov, preto dostal Lacazette prednosť.

Poznámka
Rebríček bol zostavený z profesionálnych súťaží, v ktorých evidujú góly a asistencie. Do úvahy sa brali iba štatistiky z ligových zápasov tejto sezóny, a tiež iba hráči, ktorých kluby majú priemer aspoň jeden gól na zápas. Štatistiky pre tento rebríček sme použili z 8. 1. 2015, zápasy po tomto termíne sa nebrali do úvahy.

Odporúčané články