Main Content

Hokej: Zálešák sa vracia do Skalice, Martinčič: "Dohodli sme sa za 10 minút" (2)

pondelok, 9. február 2015 18:05 | Autor: TASR

Skalica 9. februára (TASR) - Slovenský hokejista Miroslav Zálešák sa po štyroch rokoch vrátil do HK 36 Hant Skalica. S materským klubom sa dohodol na pôsobení do konca prebiehajúcej sezóny.

Tridsaťpäťročný skúsený útočník strávil uplynulé dva roky v Irtyši Pavlodar. S kazašským tímom sa však dohodol na ukončení spolupráce, no na nový angažmán dlho nečakal. "S Mirom sme sa dohodli na pôsobení do konca sezóny. Skončil v Kazachstane a rokovania s ním boli veľmi rýchle. Dohodli sme sa za desať minút, keďže mal záujem pomôcť Skalici ako svojmu materskému klubu," uviedol pre TASR generálny manažér Záhorákov Tibor Martinčič.

Skalici patrí v tabuľke Tipsport extraligy vďaka horšiemu skóre posledná 10. priečka, keďže Žilina má na konte tiež 44 bodov. Na ôsme Piešťany, ktoré uzatvárajú oktávu účastníkov play off, strácajú obaja priepastných dvanásť bodov. Napriek tomu sa Skalica v boji o vyraďovaciu časť ešte nevzdala, prioritným cieľom je však skončiť v chránenej tabuľkovej zóne na deviatej priečke. "Naša účasť v play off je už len v teoretickej rovine. Aj preto sa v prvom rade sústredíme na to, aby sme sa vyhli baráži. Máme pred sebou dôležitý týždeň, budúci pondelok budeme múdrejší," dodal Martinčič.

Práve Zálešák má byť jedným z tajných tromfov skalického vedenia v boji o zachovanie si extraligovej príslušnosti bez účasti v baráži. Prestupové okno je otvorené do 15. februára. "K zmenám v tíme ešte určite príde, a to na všetkých postoch a v oboch smeroch. Máme rozrobené nejaké alternatívy, pohyby nastanú ako smerom dnu, tak aj von," uviedol Tibor Martinčič.

Zálešák odohral v Skalici dosiaľ päť sezón, naposledy v tíme pôsobil v ročníku 2010/2011. Na konci vtedajšieho prestupového obdobia v januári však odišiel do Košíc, s ktorými následne získal majstrovský titul. Rovnaký úspech sa mu podaril vlani aj v tíme Pavlodaru, kde pôsobil hneď s niekoľkými ďalšími Slovákmi pod vedením Júliusa Penzéša. Na klubovej úrovni hrával aj za Chomutov, Třinec, Litvínov a Nitru. V roku 1998 ho zo 104. miesta v 4. kole draftovalo San Jose, v ktorého drese si v NHL pripísal dvanásť štartov. Slovensko reprezentoval na svetovom šampionáte v Rige (2006) a následne o štyri roky neskôr v Nemecku.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 3.-4. odsek.