Main Content

Hokej-play off extraligy: HKM Zvolen - HK Poprad 3:4, hlasy trénerov a hráčov(2)

pondelok, 2. marec 2015 21:05 | Autor: TASR

Zvolen 1. marca (TASR) -

Josef Turek, tréner Zvolena: "Rozhodla situácia za stavu 3:2, keď sme viedli a mali sme presilovku. Bagin bol sám pred brankárom a namiesto toho, aby bolo 4:2, sme z protiútoku dostali lacný gól, podobne ako prvý. Séria nekončí, je to iba prvý zápas, ešte nás Poprad musí trikrát poraziť. My ešte vydolujeme nejaké veľké sily a budeme sa snažiť sériu zdramatizovať. Gratulujem Popradu k víťazstvu."

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Vždy je dôležitý vstup do play off. Škoda prvej tretiny, nájazd Rapáča či presilovka 5 na 3 sa musí využiť v takomto play off zápase. Škoda, že sme to nevyužili, mohli sme zápas rozhodnúť skôr. Súpera sme prestrieľali asi raz toľko, mali sme aktivitu a aj keď sme prehrávali, zaslúžene sne napokon vyhrali. Som rád, že sme po stránke taktickej i hernej tento dnešný zápas zvládli."

David Gríger, autor víťazného gólu Popradu: "Hrali sme ako jedno mužstvo a to bolo najdôležitejšie. Bojovali sme jeden za druhého. Pri mojom góle Samo Takáč mal puk v rohu, nahral to medzi kruhy 'Sykimu'. Ja už som zbehol pred bránku. Veľmi mu tá strela nesadla. Strčil som tam hokejku a stečoval som to brankárovi úplne inde, kde to čakal. Išlo o dôraz pred bránkou. Našťastie mi to tam padlo a bol som veľmi šťastný. Víťazstvo sme si zaslúžili, bojovali sme od prvej do poslednej minúty a je to veľmi cenné víťazstvo. Chceli sme uspieť hlavne v tom prvom zápase. Je to výborné."

Michal Chovan, za Zvolen v zápase 1+1: "Toto sa nedá pomenovať. Toto je čistá naivita, toto čo sme predviedli. Dve tretiny hráme, potom za minútu dostaneme dva góly a prehráme si zápas. Toto sa v play off nemôže robiť a toto musíme úplne vymazať a zajtra hrať úplne inak. Urobili sme chyby ako tím, v presilovke sme dostali gól. Aj po mojej chybe sme dostali ďalší sprostý gól. Mali sme dať na 4:2 my a bolo by vybavené. Teraz sme si už povedali všetci, každý čo sme chceli a zajtra musíme nabehnúť s čistými hlavami. Zajtra musíme odviesť stotridsať percent."

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlasy hráčov