Main Content

Analýzy 9. kola slovenskej Corgoň ligy: Celý víkendový program

piatok, 17. september 2010 13:48 | Autor: Štefan Álló

Analýzy 9. kola slovenskej Corgoň ligy: Celý víkendový program
Analýzy 9. kola slovenskej Corgoň ligy: Celý víkendový program | zdroj: SITA

Na rad prichádza 9. kolo, ktoré nám môže dať odpovede na viacero otázok. Ako sa vysporiadá vedúca Žilina s dvojitou záťažou v tomto týždni? Kto bude nový líder tabuľky po skončení kola? Získa Prešov prvé víťazstvo v sezóne? Prečítajte si našu predzápasovú analýzu.

 


Piatok



FK Senica – FC Nitra ,  17:00

Seničania po prehre na pôde Banskej Bystrice museli prenechať vedúcu pozíciu Žiline. V zápase mali hráči hlavne v druhom polčase územnú prevahu, ktorú však nevedeli využiť. V minulom ročníku mužstvo nevedelo využiť výhodu domáceho prostredia, naopak v tejto sezóne je zatiaľ  stopercentné. Z ôsmich doterajších zápasov hrali doma len tri, tie však zverenci trénera Grigu zvládli na výbornú. Nitrania nestačili v poslednom kole na dobre hrajúcu „Ružu“ a podľahli na domácej pôde 1:2. Jediný gól domácich zaznamenal Róber Rák z pokutového kopu. Rák má na konte päť gólov. Nitranov v Senici určite nečaká ľahká jazda, keďže domáci majú výborne organizovanú hru. My odporúčame vsadiť na víťazstvo domácich.

  • Náš tip: 1 (1,75 na bwin)

 

   


Sobota


 

1.FC Tatran Prešov – Slovan Bratislava, 17:30

Prešovčania po ôsmich kolách okupujú poslednú priečku tabuľky s chudobnými dvomi bodmi. Ani v poslednom kole im šťastie neprialo, keďže sa predstavili na pôde majstra. Za predvedený výkon sa však zverenci trénera Pecka nemusia hanbiť, majstra solídnym výkonom riadne potrápili. V zápase nastúpili aj posledné posily, Ľ. Meszároš a P.Petráš, ale ani oni nestačili na zisk cenného bodu. Slovan prichádza na Východ po odohratí derby zápasu s Trnavou, v ktorom stratili belasí dva body po remíze 1:1. Jediný gól domácich vsietil mladý Filip Kiss, ktorý sa pomaly stáva najlepším strelcom Slovana. Vedeniu Slovana sa podarilo získať kvalitnú náhradu za mladého Jakuba Sylvestra. Do belasej farby sa prezlečie bývalý reprezentant Filip Šebo, ktorý podpísal zmluvu do konca roka 2012. Ak nechcú slovanisti stratiť kontakt so špicou tabuľky, musia jednoznačne vyhrať. My odporúčame tipovať dvojombináciu remíza/výhra Slovan.

  • Náš tip: 2 (kurz 1,95 na bwin)


MFK Ružomberok – Zlaté Moravce , 17:30

Zverenci trénera Jurkemika prekvapujúco vyhrali v poslednom kole v Nitre 1:2. V tomto zápase hrali výborne predovšetkým obaja skórujúci Ružomberčania -  Tomáš Ďubek a Karel Kroupa.  Kroupa je so štyrmi gólmi už najlepším strelcom tímu. Naopak, zverenci trénera Jarábka nemajú toľko dôvodov na radosť. V poslednom kole len remizovali na domácej pôde s Dunajskou Stredou. Kvôli počasiu sa v zápase viac bojovalo, ako hralo. Remíza bola spravodlivá pre obe mužstvá. Hráčom Zlatých Moraviec nechýba chuť do futbalu a proti Ružomberku sa určite pokúsia o úspešný reparát. Na súperových ihriskách však získali zatiaľ len dva body (skórovali tiež len dvakrát). Naopak Ružomberčania sa môžu pýšiť výbornou domácou bilanciou, keďže pred vlastným publikom remizovali raz a trikrát získali plný počet bodov.  

  • Náš tip: 1 (kurz 1,60 bet365.com)
  • Padne viac ako 2,5 gólov (2,05 na bwin.com)

  

 
DAC Dunajská Streda – MFK Košice , 19:30


Dunajská Streda predvádza v posledných kolách peknú hru, ktorej však zatiaľ chýbajú góly. V poslednom kole dokázali získať cenný bod na pôde nováčika zo Zlatých Moraviec. Posledný zápas bol pre DAC 500. zápas v najvyššej súťaži a gól, ktorý im zabezpečil remízu so Zlatými Moravcami bol už 600-tým v histórií klubu v Corgoň lige. V mužstve sa pomaly prebúdza útočná sila, predovšetkým útočník Harsányi by ju mal premeniť na góly. Zverenci trénera Radványiho chcú zlepšiť domácu bilanciu, keďže z troch domácich zápasov vyhrali len jeden. Prípadný trojbodový zisk by znamenal pre DAC posun v tabuľke. Košičania museli posledný domáci duel odohrať povinne bez divákov. V ňom aj napriek tomu dokázali strhnúť víťazstvo na svoju stranu a zmazali tak nulu v kolónke víťazstiev.  Na pôde Dunajskej Stredy sa môžu Košičania tešiť na ozajstnú futbalovú atmosféru, keďže fanúšikovia domácich sa radovali z Corgoňligového futbalu naposledy 21. augusta.

  • Náš tip: 1 (2,05 na bwin.com)
  • Padne viac ako 2,5 gólov (2,10 na bwin.com)

 


Spartak Trnava – Banská Bystrica , 19:30


Trnava v poslednom kole zavítala no Pasienky, kde dosiahla cennú remízu v derby zápase so Slovanom. Aj napriek inkasovanému gólu bol brankár Raška najlepším hráčom a svojimi zákrokmi viackrát podržal celé mužstvo. Výbornú brankársku a obrannú prácu dokazuje aj číslo v kolónke inkasovaných gólov, keďže Spartak inkasoval v doterajších ôsmich kolách len štyrikrát.  Hráči Dukly si mohli zaknihovať tretie víťazstvo  v tejto sezóne, keď v poslednom kole vyhrali nad Senicou tesne 1:0. Streleckú iniciatívu od Róberta Picha prebral tento krát Seye. Zverenci trénera Marka budú potrebovať aj na štadióne Spartaka gólové kopačky, keďže v doterajších troch zápasoch vonku dokázali skórovať len jedenkrát.

  • Náš tip: 1 (1,75 na bet365.com)

 

MFK Dubnica – MŠK Žilina , sobota 19:30

Dubnica hrala v poslednom kole na prázdnom košickom štadióne, kde po viacerých nevyužitých šanciach prehrala 1:0. V bráne sa opäť vyznamenal mladý Bajza, ktorý vychytal viaceré šance domácich. Káder mužstva sa rozrástol, zo Slovana Bratislava prichádza mladý Kolčák, ktorého schopnosti môže tréner Gergely využiť tak v strede poľa, ako aj v obrannej línií. Do Dubnice prichádza majstrovská Žilina, ktorá v stredu zažila ostrú premiéru v najprestížnejšom súťaži, v Lige Majstrov. Z posledného ligového kola si hráči priniesli víťaznú náladu, keďže zvíťazili nad Prešovom 2:1. Túto víťaznú náladu však troška ochladila stredajšia prehra s londýnskou Chelsea 1:4. Po tomto zápase môže tréner Hapal využiť rotáciu v kádri, preto sa k slovu môžu dostať viacerí hráči z lavičky. Mužstvo majstra je na ihriskách súperov ešte nezdolané a tak to pravdepodobne ostane aj po tomto zápase. Odporúčame tipovať dvojkombináciu remíza/výhra Žiliny, alebo pre odvážnejších víťazstvo Žiliny.

  • Náš tip: X2 (1,20 na bwin.com)

 

Zoznam víkendových analýz Sport7.sk
Corgoň liga
Premier League
Primera Division
1. Bundesliga
Séria A