Main Content

Analýzy 13. kola slovenskej Corgoň ligy: Celý víkendový program

piatok, 22. október 2010 13:17 | Autor: Štefan Álló

Analýzy 13. kola slovenskej Corgoň ligy: Celý víkendový program
Analýzy 13. kola slovenskej Corgoň ligy: Celý víkendový program | zdroj: SITA

Na rad prichádza 13. kolo, tento krát bez piatkovej predohrávky. Šlágrom víkendového kola bude zápas na Pasienkoch medzi Slovanom Bratislava a MŠK Žilina. Vo väčšine zápasov sú favoritmi domáce mužstvá, no lopta je guľatá, každé mužstvo môže prekvapiť.


Sobota


Ružomberok – Dubnica, 15:30

Na lavičke  Ružomberka slávil  tréner Goran Milojevič   úspešnú premiéru, keďže jeho mužstvo dokázalo na pôde Prešova remizovať 1:1. Gólom Tomáša Ďubeka v zápase viedli, ale náskok napokon neudržali a získali na východe republiky bod. V utorkovom pohárovom zápase hrali hráči Ruže na pôde Odeva Lipany (II. Liga), ktorú zdolali tesne 1:0 a postúpili do ďalšieho kola. Zaujímavosťou je, že posledné dva góly mužstva strelil Tomáš Ďubek. Dubničania uhrali v poslednom zápase taktiež remízu, keď získali bod proti Nitre. Zverenci trénera Gergelya vedia na domácom ihrisku potrápiť aj silnejších súperov, zato vonku sú zatiaľ bezzubý, keďže z doterajších šiestich zápasov získali len jediný bod. V pohárovom súboji podľahlo mužstvo Myjave (II. liga) 1:0, a tak nepostúpilo ďalej. Hráči Ružomberka budú chcieť využiť domáci duel s Dubnicou na zisk troch bodov a posun v tabuľke vyššie. My im v tomto zápase veríme, pretože majú na to všetky predpoklady.

Vzájomné zápasy v sezóne: 0:1 (v Dubnici)

Dukla Banská Bystrica – MFK Košice, 15:30

Dukla sa v posledných zápasoch trápi. V poslednom kole odohrala bezgólový zápas na pôde Dunajskej Stredy, no v prvom polčase to v ich šestnástke skutočne horelo a  mohli viackrát inkasovať. Zverenci trénera Marka odohrali cez týždeň pohárový zápas na pôde Liptovského Mikuláša, v ktorom napokon podľahli v jedenástkovom rozstrele a nepostúpili do ďalšieho kola. Hráčov zatiaľ sankcie obišli, no v najbližšom zápase musia jednoznačne vyhrať. Košičania sa po poslednom zápase ocitli na poslednom mieste v tabuľke, keďže v  poslednom kole podľahli Slovanu 1:2. Do zostavy sa vrátil stredopoliar Kamil Kuzma, ktorý maródoval vyše tri mesiace. Tréner Tarkovič nemá v Košiciach ľahkú úlohu, mužstvo musí začať zbierať body čo najrýchlejšie, pokiaľ chce udržať krok s ostatkom tabuľky. V dnešnom zápase je však jasným favoritom domáce mužstvo, preto odporúčame tipovať jasnú jednotku.

Vzájomné zápasy v sezóne: 1:1 (v Košiciach)

 

FK Senica – 1. FC Tatran Prešov, 17:30

Seničania hrali posledné dva zápasy na domácom ihrisku, oba nečakane prehrali. V poslednom kole vyšli bodovo naprázdno proti Trnave. V zápase viedli 1:0, no Trnava dokázala stav stretnutia zvrátiť v posledných troch minútach. Po tejto prehre museli zverenci trénera Grifu prenechať druhé miesto v tabuľke práve Spartaku Trnava. Prešov sa vďaka remíze z posledného kola odlepil od dna ligovej tabuľky. Podľa výsledkov zo súperových ihrísk je Prešov doposiaľ najhorším mužstvom v lige, z doterajších šiestich zápasov nezískali vonku ani jeden bod. Zápas bude pre domácich veľmi ťažký, keďže po posledných nevýrazných výkonoch musia už konečne naplno bodovať. Napriek tomu, že Senica je momentálne v hernom útlme práve súboj s Prešovom, ktorý body na súperových ihriskách doslova rozdáva využije na to, aby sa opäť naštartovala. Odporúčame tipovať jasnú jednotku.

Vzájomné zápasy v sezóne: 0:1 (v Prešove)

Spartak Trnava – ViOn Zlaté Moravce,  17:30

Trnava sa vďaka poslednej výhre proti Senici vyšplhala na druhé miesto tabuľky. Najlepší strelec mužstva Ľubomír Bernáth stále hľadá kanonierske kopačky, keďže neskóroval už od 21. augusta. Naopak ľavý obranca Mário Bicák sa dostáva do starej dobrej formy, v Senici strelil víťazný gól svojho mužstva. V pohárovom zápase, ktorý sa odohral cez týždeň mužstvo rozdrvilo Spišskú Novú Ves (II. Liga) jednoznačne 5:0. Nováčik v poslednom kole schytal štvorku od majstra Žiliny, ale chuť si napravil v pohárovom zápase proti Petržalke. Víťazstvom 2:1 si zverenci trénera Jarábka zabezpečili účasť vo štvrťfinále Slovenského pohára. Do zápasu idú hráči Zlatých Moraviec s cieľom bodovať, ale proti rozbehnutej Trnave to budú mať veľmi ťažké. Domáci hráči v prípade víťazstva môžu predĺžiť víťaznú šnúru na tri zápasy. Očakávame taktiež zaplnený štadión a preto majú všetky karty v rukách domáci. Odporúčame ďalšiu jednotku.

Vzájomné zápasy v sezóne: 0:2 (v Zlatých Moravciach)

FC Nitra – DAC 1904 Dunajská Streda,  17:30

Nitrania v poslednom kole remizovali na pôde Dubnice 1:1. Zápas museli dohrať v početnej nevýhode, keďže rozhodca vylúčil Petra Kašpráka. Mladý obranca je najtrestanejším hráčom, v doterajších dvanástich kolách dostal dve červené karty. Zverenci trénera Galáda hrali v treťom kole Slovenského pohára na pôde Podbrezovej, ktorú napokon zdolali 0:1 a postúpili do štvrtého kola. Dunajská Streda ťahá päťzápasovú sériu bez prehry.  Zverenci trénera Radványiho stratili v poslednom kole dva body, keďže na domácom ihrisku pred návštevou kola uhrali len bezgólovú remízu. Hráči DACU sa chcú Nitre pomstiť za prehru zo začiatku sezóny, vtedy prehrali doma tesne 1:0. V zápase nenastúpi útočník Zoltán Harsányi, ktorý si musí odpykať trest pre štyri žlté karty. Hoci podľa posledných výsledkov sú v lepšej forme hostia v dnešnom stretnutí bude Nitra miernym favoritom. Napriek tomu budeme v tomto zápase trochu riskovať a odporučíme vám tip na remízu s kurzom 3,40 na bwin.com s menším vkladom.

Vzájomné zápasy v sezóne: 0:1 (v Dunajskej Strede)

ŠK Slovan Bratislava – MŠK Žilina,   18:30

Najväčší šláger 13. kola sa hrá na Pasienkoch. Slovan s novým trénerom Jarolímom získal všetky tri body na pôde Košíc, keď zvíťazili 2:1. Posledný a zároveň víťazný gól vsietil Filip Šebo, ktorý má na konte už tri góly v Corgoň lige od jeho nedávneho príchodu do mužstva. Vďaka tejto výhre dosiahli hráči Slovana prvé víťazstvo na pôde súpera. Na domácom ihrisku „Belasí” doslova kraľujú, to isté sa očakáva aj v tomto zápase. Žilina v poslednom zápase dosiahla jednoznačné víťazstvo na pôde nováčika, v ktorom sa blysol Tomáš Majtán hetrikom. Zverenci trénera Hapala hrali cez týždeň dôležitý zápas v Lige Majstrov proti Marseille, v ktorom napokon podľahli tesne 1:0. V Marseille predviedli však veľmi pekný výkon, jednoznačne ich najlepší v doterajšom priebehu Ligy majstrov. Myslíme si, že podobný výkon dokážu zopakovať aj tento víkend na ihrisku Slovana, preto bude tento zápas mimoriadne vyrovnaný. Pri poslednom meraní síl týchto rivalov padli až štyri góly, preto môžeme očakávať aj tento krát gólové hody.

Vzájomné zápasy: 2:2 (v Žiline)

 

Zoznam analýz Sport7.sk na tento víkend
Corgoň liga
Premier League
Bundesliga
Primera Division