Main Content

Kings hlásia útok na Stanley Cup. Zranenie Gáboríka dopomôže k veľkému trejdu

piatok, 26. február 2016 15:56 | Autor: Dávid Lech

Kings hlásia útok na Stanley Cup. Zranenie Gáboríka dopomôže k veľkému trejdu
Kings hlásia útok na Stanley Cup. Zranenie Gáboríka dopomôže k veľkému trejdu | zdroj: © TASR

Vedenie Los Angeles Kings túži pokračovať v nastolenom trende a opäť si so Chicagom Blackhawks „vymeniť“ Stanley Cup. Manažment LA je pritom ochotný zaplatiť vysokú cenu a prostredníctvom výmeny priviesť do klubu náhradu za zraneného Mariána Gáboríka.

Slovenský eprezentant sa zranil 12. februára v súboji s New Yorkom Rangers, keď ľad predčasne opustil so zranením kolena. Predpokladá sa, že „Gabby“ sa už v základnej časti neobjaví, vďaka čomu sa „kráľom“ otvára v platovom strope vyše štvormiliónový priestor.

Generálny manažér kalifornského tímu Dean Lombardi chce do konca prestupového obdobia (29. február) priviesť do tímu dve nové tváre. Jednať by sa malo o jedného obrancu a útočníka. Zámorské špekulácie hovoria predovšetkým o zadákovi New Jersey Devils Davidovi Schlemkovi. Tak či onak, ísť by malo predovšetkým o posilu do konca sezóny – rovnako ako tomu bolo v prípade Andreja Sekeru vlani.

S novým útočníkom majú ale predstavitelia „kráľov“ dlhodobejšie zámery. Podľa webu hngn.com si tím z mesta anjelov vyhliadol útočníka Mikkela Boedkera z Arizony Coyotes, ktorý by typologicky zapadol do systému Kings a mal by zároveň zaplátať dieru za spomínaného maróda Mariána Gáboríka.

Vedenie Arizony Coyotes sa snaží predĺžiť kontrakt s dánskym forwardom, no zatiaľ sa im to nedarí. Všetko nasvedčuje tomu, že 26-ročný forward tak arizonskú púšť opustí. Problémom je, že Los Angeles Kings nemá dostatok draftových volieb, ktoré by v trejde mohol ponúknuť.

Preto zamýšľa z Boedkera spraviť dlhodobú posilu a obetovať za neho jedného zo svojich najväčších talentov. Adriana Kempeho. 19-ročný Švéd je zaradzovaný medzi 15 najväčších talentov mimo NHL, no jeho strata by Kings až tak nebolela, ak by s novými posilami dokráčali za vytúženým Stanley Cupom. Tretím od roku 2012.

Je otázne či sa vedeniu Kings vydarí ich risk s výmenou Kempeho a či sa k takémuto kroku vôbec odhodlajú. Okrem Boedkera sú v hre aj útočníci Loui Eriksson a Teddy Purcell. Je otázne, ktorý z nich napokon zakotví v organizácii „kráľov.“ Na Los Angeles je ale vyvíjaný obrovský tlak, fanúšikovia očakávajú útok na ďalší Stanley Cup a ak chce kalifornský tím reálne pomýšľať na zisk strieborného pohára s masívnym podstavcom, musí sa posilniť.