Main Content

Návratilec Malkin nesúhlasí s trénerom. Odkázal mu cez média, kde chce hrať

pondelok, 18. apríl 2016 14:10 | Autor: Dávid Lech

Jevgenij Malkin
Jevgenij Malkin | zdroj: © TASR

Lodivod Pittsburghu Penguins, Mike Sullivan, v druhom zápase proti NY Rangers zmenil zloženie formácií, za čo si vyslúžil (ne)priamu kritiku od jednej z najväčších hviezd klubu.

Jevgenij Malkin v sezóne 2015/2016 podával výborné výkony. V rozlete ho ale zbrzdilo zranenie zápästia, ktorého ho vyradilo zo záveru sezóny. Do hry sa mal údajne vrátiť až v máji, no prekvapujúco naskočil do diania už v druhom zápase prvého kola play-off NHL, v ktorom Pittsburgh Penguins bojuje s New Yorkom Rangers.

Po návrate ruského forwarda do zostavy „Pens“ sa rozhodol tréner Mike Sullivan zaexperimentovať a vedľa seba do jednej formácie postavil dve najväčšie hviezdy klubu Sidneyho Crosbyho a Jevgenija Malkina.

Mali by sme začať využívať fakt, že niekedy môžu hrať spolu a niekedy môžu hrať osobitne. Nie som ten chlap, ktorý nechá ovplyvniť svoj názor len preto, lebo si niekto myslí, že to bude alebo nebude fungovať. Verím, že dvaja výnimoční hokejisti sú schopní hrať spolu a prispôsobiť svoju hru. Neexistuje žiadny dôvod prečo by dvaja hráči, ktorí sú rovnako dobrí, nemohli spolupracovať. Sú o niečo starší ako v minulosti a sú omnoho skúsenejší,“ cituje web thescore.com slová trénera pensylvánskeho celku, ktorý narážal na fakt, že v minulosti spojenie dvoch najväčších hviezd v jednej lajne príliš nefungovalo.

29-ročný rodák z Magnitogorsku ale so svojím koučom nesúhlasí a dlhodobejšiu spoluprácu s kapitánom „tučniakov“ si predstaviť nevie.„Myslím, že nie, pretože je to trochu ťažké. Obľubujem hru na mojej pozícii. Myslím, že to bolo len na jeden zápas, pretože máme päť centrov a je to tak pre trénera trochu ťažšie. Budúci zápas budem už hrať zrejme centra,“ naznačil ruský útočník svojmu trénerovi, že by sa rád vrátil z krídla v prvej formácie na svoju obľúbenú pozíciu v strede druhej formácie.

Vzápätí ale nemožno zabudnúť dodať, že Malkin si s Crosbym mimo ľadu veľmi dobre rozumie, no spojenie dvoch dominantných a herne veľmi podobných hráčov v jednej formácii je prakticky nemožné, čo sa potvrdilo aj v druhom zápase série, keď Pittsburgh prehral s Rangers na vlastnom ľade 2:4 a séria sa tak na Manhattan presúva za nerozhodného stavu 1:1 na zápasy.