Main Content

Belgická ofenzíva sa prebrala k životu. „K ničomu sme Írov nepustili," tvrdí tréner Wilmots

sobota, 18. jún 2016 19:05 | Autor: TASR

Belgická ofenzíva sa prebrala k životu. „K ničomu sme Írov nepustili," tvrdí tréner Wilmots
Belgická ofenzíva sa prebrala k životu. „K ničomu sme Írov nepustili," tvrdí tréner Wilmots | zdroj: © TASR

Bordeaux 18. júna (TASR) - Belgickí futbaloví reprezentanti si sobotným triumfom 3:0 nad Írmi napravili chuť po nezdare s Talianmi (0:2), ktorý utrpeli na úvod svojho účinkovania v základnej E-skupine majstrovstiev Európy vo Francúzsku.

K životu sa prebrala najmä hviezdne obsadená ofenzíva, útočník Romelu Lukaku strelil dva góly, stredopoliar Axel Witsel pridal jeden zásah. Zverencov Marca Wilmotsa nezlomilo prvé dejstvo, v ktorom nevyužili viacero príležitostí. "Dôležitá je mentalita kolektívu, v prvom polčase sme súpera do ničoho nepustili," uviedol pre agentúru AP Witsel, ktorého vyhlásili za muža zápasu.

Neúspešný duel s Talianskom spochybnil šance súčasnej belgickej generácie na výraznejší turnajový prienik. "Bolo to náročné stretnutie, stálo proti nám silné mužstvo so skvelým trénerom. Na Írov sme sa už pripravili lepšie a darilo sa nám po celom ihrisku," povedal dvojgólový hrdina Lukaku.

Belgicko má po dvoch zápasoch v tabuľke "éčka" tri body, Írsko zatiaľ nazbieralo jeden a obidve reprezentácie stále živia nádej na postup do vyraďovacej fázy. V záverečnom kole narazí Belgicko na Švédsko a Írsko sa stretne s Talianskom, ktoré sa už stalo víťazom skupiny.