Main Content

Kocúrkovo v Třinci. Kopecký je rozčarovaný a možno dôjde aj k súdnemu konaniu

sobota, 30. júl 2016 15:41 | Autor: Dávid Lech

Kocúrkovo v Třinci. Kopecký je rozčarovaný a možno dôjde aj k súdnemu konaniu
Kocúrkovo v Třinci. Kopecký je rozčarovaný a možno dôjde aj k súdnemu konaniu | zdroj: © TASR

Tomáš Kopecký vlani podpísal s vedením českého tímu HC Oceláři Třinec viacročný kontrakt. Po roku strávenom v tíme „oceliarov“ si po novom môže hľadať nový klub. Praktiky jeho doterajšieho zamestnávateľa sú totiž veľmi zvláštne. A nezažil to len on sám.

Ako prvý vyšiel s pravdou na povrch doterajší kapitán Třinca Rostislav Klesla. Obranca so skúsenosťami zo 654 duelov v NHL sa po sezóne 2013/2014 rozhodol opustiť zámorie a s českým klubom podpísal dlhodobý šesťročný kontrakt do roku 2020. Po dvoch ročníkoch s ním ale klub prestal rátať. Rodák z Jičína sa to mal dozvedieť od vedenia klubu v apríli. Klub s ním už viac neráta a to napriek tomu, že sa počas dvoch rokoch na neho nik nesťažoval.

Minulý týždeň tak Klesla dorazil na tréningový zraz svojho celku. Čakalo ho tam ale nemilé prekvapenie. „Klasicky som sa dostavil na zraz a bol som pripravený s klubom trénovať. Pán Marek a pán Chmiel mi to však neumožnili. Nemal som tam výstroj, ani miesto v šatni,“ povedal v rozhovore pre isport.blesk.cz.

Aby toho nebolo málo, český tím si dokonca nesplnil voči svojmu lídrovi ani všetky záväzky. Podľa vlastných slov hráča navyše jednanie klubu nie je ani zďaleka profesionálne. Zároveň ale upozorňuje, že nový tréner Vladimír Kýhos nemá s týmito nepríjemnosťami nič spoločné. Manažment Třinca navyše nemá výhrady ani voči Kleslovej výkonnosti. „Keď som sa pýtal viceprezidenta klubu pána Czudku na dôvod tak mi povedal, že toto rozhodnutie sa netýka hokeja. Takže skutočne neviem, čo si mám o tom myslieť.

K celej situácii sa vyjadril aj celok HC Oceláři Třinec: „Ukončenie spolupráce medzi našou organizáciou a Rostislavom Klesom je v riešení. Predstavy o tom, ako má vyzerať plnenie zmluvných povinností zo strany profesionálneho hráča, sú aktuálne odlišné. Pracujeme na tom, aby sme mali v najbližšej dobe jasno.

Aby toho nebolo málo, s pravdou von vyšiel o pár dní aj slovenský útočník Tomáš Kopecký, ktorého vyjadrenia opäť čo-to poodkryli zo zákulisia klubu zo severovýchodu Česka. Držiteľ dvoch Stanley Cupov z roku 2008 a 2010 mal vlani podpísať u našich západných susedov štvorročnú zmluvu, po roku ale Třinec opúšťa.

To tvrdí aspoň oficiálny web českého celku, ktorý informoval, že po vzájomnej dohode s Kopeckým ukončil ešte tri roky platnú zmluvu. „S nikým s vedením klubu som o tom nehovoril, ani som nepodpísal žiadny papier. Hovoril som s generálnym riaditeľom Pavlom Markom, ktorý mi naznačil, že by mi chceli znížiť plat, pretože bude menší rozpočet. To je celé. Vôbec neviem, čo si mám o tom celom myslieť, som sklamaný,“ reprodukuje slová slovenského útočníka isport.blesk.cz.

Kopecký má mať do konca júla individuálnu prípravu na nový ročník, v auguste by sa mal pripojiť k svojmu zamestnávateľovi, s ktorým má ešte tri roky platný kontrakt. Fanúšikovia českého celku stoja na strane hráčov, no budúcnosť oboch hokejistov je zatiaľ vo hviezdach. Obaja hráči sa mali obrátiť aj na Hráčsku asociáciu čo by znamenalo, že čoskoro by sa tento spor mohol dostať až pred súd. V rozhovore pre sport.sk ale Kopecký naznačil, že jeho pôsobenie v Třinci je na konci: "Odstupné tam bude, ale zatiaľ žiadne rokovania o ňom neboli. Riešiť to bude môj agent Vladimír Vůjtek mladší. Celé ma to mrzí. Nechcel som si hľadať niečo nové, ale hrať v Třinci," skonštatoval.