Main Content

Romero je odhodlaný pobiť sa o pozíciu tímovej jednotky Manchestru United

sobota, 27. máj 2017 16:39 | Autor: Squashmaster

Romero je odhodlaný pobiť sa o pozíciu tímovej jednotky Manchestru United
Romero je odhodlaný pobiť sa o pozíciu tímovej jednotky Manchestru United | zdroj: © TASR

Momentálne je jednoznačnou brankárskou jednotkou Manchestru United španielsky dlháň David de Gea, ktorý patrí aj k najlepším gólmanom svetového futbalu. Avšak už dlho sa jeho meno spája s prestupom do Realu Madrid, kde mal prestúpiť už minulé leto.

Tento transfer by nastolil otázku, kto bude prvým brankárom tímu z Old Trafford. O túto šancu sa chce poriadne pobiť Argentínčan Sergio Romero, ktorý do Manchestru prišiel v roku 2015 z talianskej Sampdorie Janov.

"Manchester som si vybral kvôli klubu. Je to obrovský tím, jeden z najväčších na svete, takému tímu nemôžete povedať nie. Uvedomujem si, že v takomto celku je ťažké hrávať pravidelne. Minulú sezónu som pod van Gaalom hral 12-krát a teraz pod Josém Mourinhom som hral o niečo viac (pozn. red. 18 duelov, z toho dvanásť čistých kont). Ukázal som, že som brankár, ktorý je schopný hrať za tento klub, ale nikdy neviete, čo sa stane v budúcnosti. Preto musíte na sebe neustále a tvrdo pracovať. Ďalšiu sezónu môžem byť prvým alebo druhým brankárom, všetko závisí od vynaloženého úsilia, ale ja na sebe tvrdo pracujem. Chcem zostať na Old Trafford. Veľakrát som udržal čisté konto a pomohol spoluhráčom pri mnohých príležitostiach. To ma mimoriadne potešilo, preto musím poďakovať trénerom za vloženú dôveru. Tým, že sme skončili sezónu ziskom trofeje Európskej ligy, sme ešte spokojnejší a šťastnejší," povedal Argentínčan pre goal.com. Pri príchode na Old Trafford podpísal Romero trojročný kontrakt s možnosťou predĺženia o ďalší rok.