Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (3.10.)

utorok, 3. október 2017 09:00 | Autor: Jakub Vaverka

Timo Werner
Timo Werner | zdroj: TASR

Letné prestupové obdobie definitívne skončilo a špekulácií zo sveta futbalu je stále neúrekom. Prinášame vám výber tých najzaujímavejších špekulácii za posledných 24 hodín.

Everton nepôjde po Giroudovi

Liverpoolsky Everton patril podľa anglických médií medzi favoritov na získanie francúzskeho útočníka Oliviera Girouda z Arsenalu, ale aktuálne informácií tvrdia, že Karamelky sa o niekdajšieho najlepšieho strelca Ligue 1 nebudú zaujímať. Podľa Daily Star sa vraj klub, ktorý vedie Ronald Koeman, bude pozerať o iných možnostiach.

AC Miláno ide po Alexisovi

Alexis Sanchez by sa podľa španielskeho denníka Don Balón mohol stať posilou AC Miláno. Celok zo San Sira, ktorý disponuje finančnými prostriedkami z Číny, je vraj ochotný ponúknuť londýnskemu Arsenalu za futbalistovi, ktorému končí v lete 2018 kontrakt, astronomických 85 miliónov eur. K prestupu by mohlo dôjsť v zimnom prestupovom období.

Timo Werner do FC Barcelona?

Španielsky denník Mundo Deportivo prišiel s informáciou, podľa ktorej sa vraj bude Barcelona v zimnom prestupovom období zaujímať o nemeckého útočníka Tima Wernera. Werner je objav posledného obdobia v Bundeslige, kde predvádza skvelé výkony v drese RB Lipsko a darí sa mu aj v reprezentačnom drese. V lete sa ho snažil zlanáriť Real Madrid.

Odíde Deulofeu po polroku?

Španielska stanice Cadena SER informuje, že ofenzívny univerzál Gerard Deulofeu nevie, či bude pokračovať v Barcelone aj v ďalšom polroku. Odchovanec Blaugranas sa vrátil v letnom prestupovom období z Anglicka, kde pôsobil v Evertone a darilo sa mu. Na Camp Nou prakticky nedostáva príležitosti a kouč Ernesto Valverde stavia svoju taktiku na iných futbalistoch.

Bayern je favoritom na Goretzku

Futbalový portál Calciomercato sa domnieva, že nemecký šampión Bayern Mníchov je najväčším favoritom na kúpu talentovaného Leona Goretzku, ktorý je hráčom Schalke 04. Celok z Gelsenkirchenu sa bojí, že tento klenot, ktorému končí na sezóny zmluva, odíde do kádra nenávideného súpera z Allianz Areny. To je dôvod, prečo ho S04 ponúka Barcelone.

Ibrahimovič musí byť opatrný

Zlatan Ibrahimovič, ktorý sa zranil v máji, sa chcel pôvodne vrátiť do tréningového procesu Manchestru United už v októbri, avšak doktorský tím ho varuje, aby sa dal plne do poriadku a futbalu sa venoval až potom. Ak sa totiž Švéd úplne nedolieči a bude nohu zaťažovať, môže sa veľmi jednoducho zraniť opäť. Informácie priniesla televízia Sky Sports.

Moravčík favorizuje Škótsko

Anglická televízia Sky Sports vyspovedala pred štvrtkovým zápasom Škótsko – Slovensko bývalého reprezentanta našej krajiny Ľubomíra Moravčíka, ktorým britským novinárom povedal, že favoritom tohto kvalifikačného zápasu budú Škóti. Nespochybnil však ani kvalitu nášho výberu.