Main Content

Chelsea krôčik od prvého nákupu: Ovplyvní to nášho Roba Boženíka?

piatok, 3. január 2020 15:25 | Autor: Timotej Gašper

Frank Lampard, Róbert Boženík
Frank Lampard, Róbert Boženík | zdroj: TASR

Londýnsky celok je momentálne blízko k prvej zimnej posile, ktorou sa má stať mladý útočník. 

Chelsea sa po letnej odmlke opäť vracia na prestupový trh, kde plánuje byť aktívna. Podľa viacerých anglických médií je tréner Frank Lampard pripravený na vystuženie svojho tímu, ktorý je pomerne mladý a na jar ho čaká séria náročných zápasov v Premier League či v Lige majstrov. S klubom zo Stamford Bridge sa od septembra spájalo viacero mien, no azda najvýraznejšie a najčastejšie sa objavovalo meno Fedor Chalov, ktorý je momentálne podľa portálu Express primárnym zimným prestupovým cieľom CFC.

Chalov je ruský reprezentačný útočník, ktorý si už dlhšiu dobu robí skvelé meno v moskovskom celku CSKA. 21-ročný zakončovateľ na seba upriamil pozornosť najmä v uplynulom ročníku, v ktorom sa mu podarilo streliť 17 gólov. V tejto sezóne pridal dovedna len 6 presných zásahov, no o jeho nadaní sa istotne nepochybuje. Ako uvádza správa od Express, Frank Lampard chce z Chalova spraviť dvojičku a primárnu náhradu za Tammyho Abrahama, ktorý je pre „The Blues“ útočníkom číslo jeden. 

Londýnsky celok sa obzeral po ofenzívnych alternatívach na hrot útoku už dlhšie, pričom do úvahy spadali aj mená ako Timo Werner z Lipska či Moussa Dembélé z Lyonu. Keďže podľa Expressu bol zimný nákup uvedených hráčov takmer nemožný, Chelsa sa upriamila na zisk Chalova, ktorý je dostupný aj v januári 2020. Cena za ruského mladíka by nemala presiahnuť 20 miliónov eur a zaujímavosťou je, že ak tento ťah vyjde, CSKA Moskva môže obratom priviesť do ruskej metropoly nášho Róberta Boženíka, ktorý je svojim herným štýlom veľmi podobný práve Chalovovi.