Main Content

Corgoň liga - zostava minulého 29. kola podľa portálu Sport7.sk

štvrtok, 29. apríl 2010 13:48 | Autor: Štefan Álló

Corgoň liga - zostava minulého 29. kola podľa portálu Sport7.sk
Corgoň liga - zostava minulého 29. kola podľa portálu Sport7.sk

Po skončení 29. kola sme zatiaľ nedostali odpovede na to kto bude majstrom a kto opustí najvyššiu súťaž. Obaja favoriti na zisk titulu, Žilina i Slovan, nezaváhali a dosiahli povinné víťazstvá. Z mužstiev bojujúcich o záchranu zvíťazili len Košice a Dubnica. Dunajská Streda remizovala s Banskou Bystricou, a Petržalka prehrala proti vedúcej Žiline.

Sumár víkendových výsledkov

1.    FC Tatran Prešov – ŠK Slovan Bratislava  0:1

Góly:  Dobrotka

MFK Petržalka – MŠK Žilina  0:4

Góly:  Pečalka, vlastný Nachtman, Mráz, Zlatkovič

MFK Košice – FK Senica  2:0

Góly: Stoeten, Milinkovič

MFK Ružomberok – Spartak Trnava  2:1

Góly:  Piščur 2 – Bernáth

FK DAC 1904 Dunajská Streda – Dukla Banská Bystrica  1:1

Góly:  Koejoe – M. Ďuriš

MFK Dubnica – FC Nitra  1
:0
Góly:  Bruško 11m

Zostava 29. kola Corgoň ligy

Brankár


Pavol Bajza (MFK Dubnica): mužstvo Dubnice v tomto súťažnom ročníku od Nitry ešte neinkasovalo. Brankár udržal čisté konto i v  domácom zápase, v ktorom získali Dubničania dôležité tri body.

Obrancovia


Martin Dobrotka (ŠK Slovan Bratislava):
v zápase s Prešovom strelil hlavou jediný gól zápasu, ktorý však bol pre Slovan víťazný. Výborne dirigoval defenzívu svojho mužstva, vďaka čomu na východe republiky neinkasovali.

Mário Pečalka (MŠK Žilina): výborne dirigoval stred obrany, hráči Petržalky sa nedostali do výraznejších šancí. Strelil vedúci gól svojho mužstva, čím rozpútal gólovú lavínu v zápase.

Patrik Mráz (MŠK Žilina): v zápase s Petržalkou strelil jeden gól, na ďalší prihral. Šikovný ľavý obranca podporoval útoky nebezpečnými centrami, pritom aj spoľahlivo bránil.

Stredopoliari


Yavarzadeh Behshad (DAC Dunajská Streda):
bol jedným z najlepších hráčov mužstva Dunajskej Stredy vo víkendovom zápase. Na ľavej strane zálohy bol stále nebezpečný, viedol veľa útočných akcií. S nebezpečnými centrami a prihrávkami ohrozoval obranu Dukly.

Babatounde Bello (MŠK Žilina):
s Róbertom Ježom vytrovil výbornú stredovú formáciu. V poslednej dobe má stabilnú formu, čo potvrdil aj v sobotňajšom zápase. 

Marko Milinkovič (MFK Košice):
dirigoval stred poľa Košického mužstva, viedol veľa útočných akcií. Strelením druhého gólu v zápase poistil vedenie svojho celku, ktorý získal ďalšie dôležité body v boji o záchranu.

Róbert Jež (MŠK Žilina):
kapitán žilinského mužstva bol opäť najlepším hráčom svojho mužstva. Prihral na dva góly a jeho mužstvo delí už len krôčik od zisku majstrovského titulu.

Tomáš Bruško (MFK Dubnica):
stredopoliar Dubnice v 86. minúte zápasu s Nitrou chladnokrvne premenil pokutový kop, čím rozhodol o osude troch bodov v prospech svojho mužstva.

Útočníci


Oleksander Piščur (MFK Ružomberok): v zápase s Trnavou strelil dva góly, v tejto sezóne dal dokopy už desať. Vďaka jeho útočnej snahe získala „Ruža“ tri body a dostala sa na piate miesto v tabuľke.
Aleksandar Bajevski (DAC Dunajská Streda): macedónsky útočník bol najlepším hráčom svojho mužstva v zápase s banskou Bystricou. Na hrote útoku vybojoval veľa lôpt, zakladal akcie i sám zakončoval.  S väčšou dávkou šťastia mohol aj skórovať.

Tréner kola

Pavel Hapal (MŠK Žilina):
mužstvo trénera Hapala to má výborne našliapnuté k majstrovskému titulu. Vo víkendovom zápase hráči ukázali svoje futbalové umenie a vyhrali nad Petržalkou rozdielom triedy, 0:4. V zostave k tomu ešte chýbal útočník Lietava, keďže si odpykal trest za 8 žltých kariet.


Zostava kola:


Bajza

Dobrotka    Pečalka    Mráz

Yavarzadeh     Bello    Milinkovič    Jež    Bruško

Piščur        Bajevski

Tréner:  Pavel Hapal