Main Content

Analýza tímov na EURO 2024 - TALIANSKO: Obhajca trofeje chce opäť poriadne miešať kartami

utorok, 4. jún 2024 10:05 | Autor: Róbert Kalnický

Talianski futbalisti
Talianski futbalisti | zdroj: TASR

Mesiac jún bude patriť najmä prestížnemu EURO 2024, ktoré sa tento rok uskutoční v Nemecku. Majstrovstvá Európy budú mať tentokrát naozaj bohaté zastúpenie, ktoré tvorí až 24 tímov. Tie si postupne spoločne rozanalyzujeme. Ďalším tímom je reprezentácia Talianska.

Program na EURO 2024:

15.6. o 21:00 - Taliansko - Albánsko

20.6. o 21:00 - Španielsko - Taliansko

24.6. o 21:00 - Chorvátsko - Taliansko

Po zisku trofeje prišiel útlm

Taliansko dokázalo ovládnuť EURO 2020, no odvtedy sú azúroví v menšom útlme. Na tohtoročných majstrovstvách Európy budú potrebovať hráči z Apeninského polostrova dobrý výsledok, nakoľko futbalová verejnosť v krajine začína byť skeptická a má veľké očakávania.

Tvrdé jadro bez jasného lídra

V tíme Talianska ani tento rok nenájdeme nejakého jasného lídra, ktorý by mal svoj tím strhnúť za lepšími výsledkami. Kostru kádra budú opäť robiť najmä hráči z domácej Serie A. Mladé jadro tímu sa však dokáže dopĺnať navzájom a na čele s trénerom Spallettim budú opäť azúroví jedným z ašpirantov na trofej.

Mimoriadne ťažký úvod

Talianov na EURO 2024 čaká náročná základná skupina B. Zverencov kouča Spallettiho čakajú Albánci, Španieli či Chorváti. Dá sa povedať, že práve tento úvod do veľkej miery naznačí, akým smerom sa bude pôsobenie Talianska na turnaji vyvíjať. Postup by im však uniknúť nemal.

Kto bude jednotkou tímu?

Na ME prinášajú Taliani mimoriadne kvalitných gólmanov. Dá sa očakávať, že jednotkou tímu bude opäť Gianluigi Donnarumma, avšak zdatne mu budú asistovať Alex Meret či Guglielmo Vicario. Konečné rozhodnutie o štartovacom gólmanovi bude koniec koncov na realizačnom tíme, avšak na výber sú skutočne skvelé alternatívy.