Main Content

Fínsko, Tampa Bay či Philadelphia: Kanadské krídlo si chce teraz podmaniť slovenský hokej

štvrtok, 13. jún 2024 09:25 | Autor: TASR

HC Košice
HC Košice | zdroj: HC Košice

Kanadský hokejista Danick Martel sa dohodol na spolupráci s HC Košice. Účastník Tipos extraligy o tom informoval na svojom oficiálnom webe.

Dvadsaťdeväťročný útočník odohral minulú sezónu v najvyššej fínskej lige v klube Hämeenlinna HPK. Odtiaľ sa v januári presunul do Örebro HK, ktorý pôsobí vo švédskej SHL. "Danick je rýchly energický krídelník, ktorý hrával na najvyššej úrovni. Očakávame od neho kreativitu v útoku a zodpovednosť v defenzíve. Jeho súťaživosť, hlad po úspechu a profesionalita zapadajú do našich sezónnych zámerov," uviedol tréner Dan Ceman pre klubový web. Martel má na svojom konte aj štyri zápasy v NHL v drese Philadelphie Flyers a deväť za Tampu Bay Lightning.

"Som veľmi rád, že budem pôsobiť v Košiciach. Páči sa mi organizácia a fungovanie klubu. Fanúšikom chcem priniesť energiu na ľade a chcem byť aj prínos pre mužstvo. Z mojich predošlých skúsenosti v Košiciach viem, že je tu skvelá atmosféra a silná podpora fanúšikov," povedal na margo svojho príchodu k "oceliarom" Martel.