Main Content

VIDEO: Českí hokejisti otvorene kritizujú krok SZĽH. Čo je podľa nich príčinou?

štvrtok, 15. august 2024 11:30 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Radek Smoleňák
Radek Smoleňák | zdroj: TASR

Zelená pre hráčov z KHL v slovenskej reprezentácii je jednoznačnou témou, ktorá rezonuje nielen v slovenských médiách. O situácii v našom hokeji sa zaujímajú aj v Česku.

V najbližších riadkoch sa oprieme o český podcast Bomby v tyči. Bývalý hokejista a renomovaný český insider Jakub Koreis otvorene okomentoval situáciu ohľadom hráčov z Ruska nasledovne: "Kto sa v tom tak pekne zamotal, tak to sú Slováci. Rozhodli sa, že znovu povolia reprezentovať hráčom, ktorí nastupujú v ruskej KHL," narážal pritom na fakt, že SZĽH vydal stanovisko o tom, že hráči z Ruska sú do národného tímu pozvaní.

Reagoval na to aj aktívny hráč Radek Smoleňák, ktorý je aktuálne hráčom Kladna: "To že si to odsúhlasili, to je jedno. Mňa skôr zaráža, že to je vôbec téma. Ako prišli na to, že už je čas? Povedali si, že tak chlapci, poďme si zahlasovať, pretože už je dobrý čas na to, aby chlapci z Ruska prišli," dodáva niekdajší hráč Slovana Bratislava.

Na jeho slová ešte nadviazal Koreis, ktorý otvorene reaguje na spojenie Slovenského zväzu ľadového hokeja s politikou: "Tam je úplne jasné, čo sa stalo. Zväz tam podlieha z veľkej časti politickej reprezentácii a všetci vieme, koho si Slováci zvolili vo voľbách. Ten hokej je odraz toho, čo sa deje v najvyšších politických kruhoch."

Kompletnú nomináciu na olympijskú kvalifikáciu spoznáme v pondelok 19. augusta. Podľa medializovaných informácií však už dnes je jasné, že hráči pôsobiaci v Rusku dostali pozvánky prísť reprezentovať našu krajinu.