Main Content

Juventus Turín vstúpil do novej éry úspešne: Toto hovorí tréner Thiago Motta

utorok, 20. august 2024 12:00 | Autor: TASR

Juventus Turín
Juventus Turín | zdroj: TASR

Nový tréner futbalistov Juventusu Turín Thiago Motta vyjadril spokojnosť s úspešným vstupom svojich zverencov do nového ročníka Serie A. V úvodnom ligovom zápase triumfovali doma nad nováčikom súťaže Como 1907 hladko 3:0. Na zápasovej súpiske hostí chýbal slovenský obranca Peter Kováčik.

Juventus predviedol sebavedomý výkon, do vedenia ho v 23. minúte poslal 20-ročný belgický útočník Samuel Mbangula, ktorý nastúpil na svoj prvý zápas v Serii A. Pri jeho presnom zásahu asistoval Timothy Weah, ten v nadstavení prvého polčasu skóroval strelou pod brvno. Triumf domácich potvrdil Andrea Cambiaso, 24-ročný obranca prekonal v 91. minúte brankára Pepeho Reinu spoza vápna.

"Som spokojný s výkonom mojich zverencov, ale predovšetkým s výsledkom. Zaslúžili sme si vyhrať. Dnes sa mi páčila naša obrana i ochota útočníkov, najmä Dušana Vlahoviča," zhodnotil Motta podľa agentúry Reuters.

Vlahovič mohol tesne pred prestávkou zdvojnásobiť náskok "starej dámy" zo štandardnej situácie, no brankár hostí Pepe Reina dokázal jeho pokus zneškodniť. "Dušan dnes odohral skvelý zápas, pre nás je jeden z najdôležitejších hráčov, v tíme ho potrebujeme. Teraz si musíme oddýchnuť, načerpať novú energiu a sústrediť sa na zápas proti Hellasu Verona," povedal Motta.

Turínčania, ktorí v rokoch 2012 až 2020 získali deväť majstrovských titulov za sebou, dúfajú v nový začiatok pod vedením taliansko-brazílskeho trénera. Mottov hlavný cieľ je získať s tímom prvý titul v Serii A po štyroch rokoch.

"Na to, aby sme dosiahli svoj cieľ, si potrebujeme udržať hlavne pokoru. Dnes sme hrali proti veľmi dobrému tímu, ktorý prišiel na ihrisko s veľkým entuziazmom. Čelili sme im s veľkým rešpektom, čo je správny prístup," zdôraznil 41-ročný kormidelník.