Main Content

Novú sezónu NHL budú zachraňovať už iba štyria ľudia

utorok, 28. august 2012 13:00 | Autor: TASR

Skupiny právnikov odsunuli na vedľajšiu koľaj, utorňajšie kolo rokovaní o novej kolektívnej zmluve v hokejovej NHL sa uskutoční v New Yorku len medzi štyrmi osobami.

Za rokovací stôl si podľa TSN sadnú komisár NHL Gary Bettman a jeho zástupca Bill Daly, výkonný riaditeľ hráčskej asociácie NHLPA Donald Fehr a jeho najbližší asistent Steve Fehr.

"Zhodli sme sa, že tento spôsob vedenia rozhovorov môže byť pre nás najproduktívnejší, aby sme dokázali dosiahnuť dohodu," povedal Bettman.

Od začiatku rokovaní koncom júna urobili obe strany len malý pokrok a hrozba lockoutu je stále reálnejšia. Čas na rokovania je do 15. septembra, keď vyprší súčasná kolektívna zmluva. "Ak ste veľká skupina a každý chce prezentovať svoj názor, potom musíte vynaložiť veľkú pozornosť. Každému návrhu sa musíte dlhšie venovať. Ak to nefunguje takto, skúsite inú cestu," povedal Donald Fehr.

Najväčšou úlohou pred rokovaniami je nájsť zhodu pri delení ligových tržieb. Hráči doteraz dostávali 57 % zo všetkých výnosov, vedenie NHL chce túto sumu citeľne znížiť. Prvotný návrh hovoril o 43 %. Na základe vlaňajších čísel by každý percentuálny bod pripravil hráčov o 33 miliónov dolárov. Majitelia si myslia, že hráčom platia príliš veľa. "Na základe poslednej kolektívnej dohody stúpol priemerný plat v lige z 1,45 milióna dolárov v sezóne 2005/2006 na 2,45 milióna," priznal Bettman.

© WEBNOVINY