Main Content

NHL: Obama prijal v Bielom dome hokejistov LA Kings a futbalistov LA Galaxy

streda, 27. marec 2013 10:30 | Autor: TASR

Washington 27. marca (TASR) - V utorok bol v Bielom dome Deň Hollywoodu. Prezident USA Barack Obama totiž prijal a ocenil úradujúcich víťazov Stanleyho pohára hokejistov Los Angeles Kings a futbalových šampiónov MLS Los Angeles Galaxy.

"Je skvelé mať tu oba tímy, ale nielen preto, že pochádzajú z jedného mesta," povedal Obama predtým, ako detailne rozobral úspešnú sezónu, na začiatku ktorej však bol pomalý štart. "Tak trochu som aj rozčúlený a závidím, pretože pochádzam z Chicaga a Los Angeles zobralo všetky tituly."

Hokejisti Kings, ktorí vyhrali v pondelok v Chicagu 5:4, si pred slávnostným ceremoniálom prezreli Biely dom vo Washingtone. Obama im však nezabudol pripomenúť, že uštedrili Chicagu štvrtú prehru v sezóne vďaka víťaznému zásahu kapitána Kings Dustina Browna.

"V športe sa vyznám, takže dobre viem, že títo chlapci zdolali v pondelok mojich Blackhawks," povedal Obama. "Keďže viem, aké náročné je zdolať Chicago v tejto sezóne, tak im gratulujem aj k tomu.

Hviezdny futbalista Galaxy Landon Donovan dal americkému prezidentovi dres s číslom 1 a futbalovú loptu, vzápätí krátko predviedol svoje športové umenie. Hokejista Brown pripravil pre prvého muža USA zasa dres s číslom 44. "To vyzerá dobre. Štyridsaťštyri je moje obľúbené číslo," reagoval Obama, ktorý sa s oboma tímami odfotografoval.