Main Content

KOMENTÁR: Až nasneží a uschne a traktory odhrnú

sobota, 30. marec 2013 11:00 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Až nasneží a uschne a traktory odhrnú
KOMENTÁR: Až nasneží a uschne a traktory odhrnú | zdroj: foto TASR, video youtube.com

Na Slovensku je to už evergreen. S blížiacim sa začiatkom jarnej časti súťaže sa strachujeme, či sa bude môcť hrať futbal. Ale tento rok je situácia ešte o niečo zúfalejšia, keďže počasie sa smeje do tváre nielen nášmu futbalu.

Komentár Filipa Chudého
 
S koncom tohto týždňa sa skončí aj mesiac marec, ktorý so sebou nepriniesol skutočnú jar, hoci tá v ňom už oficiálne začala. Začala v ňom aj jarná časť Corgoň ligy, ale nielen kluby z nej si musia pripadať stále ako v zimnej príprave. Paradoxne, asi prvé tohtoročné kolo prinieslo najlepšie podmienky na futbal, lebo odvtedy si počasie robí čo chce.
 
Bolo tak aj zo štvrtka na piatok. Keď sa už zdalo, že situácia sa bude už iba lepšiť, tak ranné prebudenie na Veľký piatok všetko zmenilo. Opäť sa totiž začalo nahlas hovoriť o odklade jednotlivých zápasov. SFZ to zobral vo veľkom, preto sa nebudú hrať všetky mládežnícke zápasy a ani tretie ligy. Únia ligových klubov, ktorá riadi obe najvyššie súťaže na Slovensku, zatiaľ odložila iba tri zápasy druhej ligy a ostatné nechala na rozhodcov.
 
Bolo tak aj v prípade piatkovej predohrávky Corgoň ligy Slovan – Prešov. Práve tento zápas otvoril poslednú tretinu súťaže, hoci v doobedňajších hodinách hrozilo, že sa hrať nebude.  
 

 
Ako je vidieť aj z týchto záberov, tak ľudia, ktorí dávali ihrisko dokopy odviedli naozaj veľa poctivej roboty, ktorú im splatili samotní hráči Slovana päťkou do siete Prešova. Ihrisko bolo vzhľadom na situáciu vo veľmi dobrom stave, ale o tribúnach sa to povedať nedá. Na Pasienkoch sa otvorila iba hlavná tribúna, pretože ostatné boli zapadnuté. Bolo by zaujímavé, keby sa niečo takéto odohralo o týždeň skôr s reprezentačnou účasťou. Aj táto ďalšia situácia priam volá po nových štadiónoch, ktoré verme budú čoskoro. Pretože ani nás už nebaví hrach do snehu hádzať.
 
V Bratislave situáciu síce zvládli, ale hlavne v Ružomberku to môže byť tiež veselé, keďže ihrisko je tam pod snehom. Ešte čudnejšie sa musia cítiť niektorí druholigisti, ktorí si v tomto roku ešte súťažne do lopty nekopli, pritom ju už mali mesiac naháňať. Dolnému Kubínu a Šali totiž zatiaľ odložili každý zápas, pritom práve cez tento víkend mali hrať už svoj štvrtý. Ale nič sa nedá robiť, keďže slovenské vyhrievanie trávnikov sa stále schováva za oblakmi plnými snehu.  
 
V najbližších týždňoch sa má definitívne rozbehnúť projekt rekonštrukcie a výstavby našich štadiónov. Veríme, že sa mu nič do cesty nepostaví a projekt sa rozbehne takým tempom, že o pár rokov sa budeme všetci spolu na tribúnach dobre zabávať pri spomienkach na túto zimno-jarnú časť.  
 
Aký je váš názor?

 

Odporúčané články