Main Content

NHL: Akvizície za Gáboríka takmer nestihli zápas, ale v premiére za NYR žiarili

štvrtok, 4. apríl 2013 10:30 | Autor: TASR

New York 4. apríla (TASR) - Hokejisti New Yorku Rangers si noc po uzávierke prestupov užili. Už bez slovenského útočníka Mariána Gáboríka, ktorého večer vytrejdovali do Columbusu, deklasovali pred vlastnými fanúšikmi Pittsburgh 6:1 a vo výbornom svetle sa prezentovali práve nové akvizície "jazdcov".

Derick Brassard si pripísal na konto gól a tri asistencie a presný zásah zaznamenal aj John Moore. Brassard a Moore pritom ráno ani netušili, že večer budú patriť k hviezdam zaplnenej Madison Square Garden. Predpoludním absolvovali tréning ešte ako hráči Columbusu, v rámci výmeny za Gáboríka ale neskôr cestovali do New Yorku, kam prišli iba 15 minút pred zápasovým rozkorčuľovaním a napokon sa výrazným spôsobom podieľali na prekvapujúco vysokom triumfe Rangers nad "tučniakmi". Skvele sa uviedol aj Clowe, ktorý prišiel v utorok zo San Jose a pri svojom debute dal dva góly a pridal asistenciu. "Iba som im stihol podať ruky a povedať 'užite si to'. A zdá sa, že šancu ukázať sa chytili pevne do rúk," smial sa po zápase kouč John Tortorella.

Štvorbodový Brassard žiaril šťastím: "Na tento deň nezabudnem do konca svojho života. Ani som nemal čas byť nervózny, tak rýchlo sa to všetko zbehlo. Bleskovo som sa rozlúčil s bývalými spoluhráčmi a ponáhľal sa za novými. Prišli sme asi štvrťhodinu pred limitom a všetko už pre nás bolo pripravené. Úžasná vec." Clowe v 28 dueloch za San Jose nestrelil ani gól, v drese New Yorku však nulu vymazal expresne rýchlo. "Chcel som, aby mi štart v novom tíme vyšiel, aby som sa do toho hneď dostal. A vyšlo to," povedal Clowe, ktorého s bilanciou 2+1 vyhlásili za prvú hviezdu duelu. Druhou sa stal práve Brassard. Rangers už v prvej tretine strelili tri góly a až trikrát využili v zápase presilovku, čo sa im ešte v prebiehajúcej sezóne nepodarilo. Pittsburghu opäť citeľne chýbal jasný líder bodovania NHL a kapitán Sidney Crosby, ktorý nútene pauzuje pre zlomenú čeľusť. Po pätnástich víťazných dueloch v sérii prišla pre "tučniakov" druhá prehra za sebou.